Αποκάλυψη: Αυτό είναι το ολοκαίνουριο Audi A5 Sportback (photos)


Πρώτες κατασκοπευτικές λήψεις για το διάδοχο του A4 sedan, που αποχωρεί από τη γκάμα της γερμανικής φίρμας.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 20/3/2023

Με τα EV να εδραιώνουν όλο και περισσότερο την παρουσία τους στη γκάμα της Audi, γνωρίζουμε ήδη ότι θα υπάρξουν αλλαγές στις ονομασίες. Ωστόσο θα προκύψει και τέλος εποχής για ορισμένα μοντέλα που τα γνωρίζουμε εδώ και χρόνια.

Δεν είναι μόνο ότι οι ζυγοί αριθμοί θα αντιπροσωπεύουν τα ηλεκτρικά οχήματα και οι μονοί τα εφοδιασμένα με θερμικούς κινητήρες. Το A4 sedan θα πάψει να υπάρχει και το νέο A5 Sportback θα πάρει τη θέση του. Αυτό σημαίνει ότι στη νέα σειρά Audi A5 θα υπάρχουν τα εξής μοντέλα: A5 Sportback, A5 Avant, A5 Coupe και A5 Cabrio. Εκτός κι αν η Audi αποφασίσει να εγκαταλείψει το Coupe και το Convertible, κάτι που πραγματικά δεν ελπίζουμε.

Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, έχουμε στη διάθεσή μας τις πρώτες φωτογραφίες του ολοκαίνουργιου Audi A5 Sportback. Μέχρι στιγμής είχαμε εντοπίσει μόνο το πρωτότυπο A5 Avant να δοκιμάζεται, αλλά τελικά πήραμε και την πρώτη μας ματιά στην έκδοση Sportback.

Το μπροστινό μέρος έχει βασικά την ίδια εμφάνιση όπως έχουμε δει στο Avant, αλλά στη συνέχεια όλα γίνονται διαφορετικά και φαίνεται ένα κομψό και όμορφο στυλ αμαξώματος. Και όπως και στο τρέχον Audi A5 Sportback, μπορούμε να δούμε μια μεγάλη πόρτα του χώρου αποσκευών.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τόσο η σχεδίαση του αμαξώματος, όσο και τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα δείχνουν ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο και «αντιπροσωπεύουν» το μοντέλο που θα δούμε να βγαίνει από την παραγωγική διαδικασία.

Οι επιλογές κινητήρα θα μοιράζονται με το Avant που σημαίνει κινητήρια σύνολα βενζίνης και diesel με ήπια υβριδική τεχνολογία. Θα προσφέρονται επίσης plug-in υβριδικές εκδόσεις όπως φυσικά και οι εκδόσεις S και RS.

Το ντεμπούτο αναμένεται περίπου στα τέλη του τρέχοντος έτους για τη θερμική έκδοση που θα είναι η τελευταία, καθώς από το 2026 η Audi έχει ανακοινώσει ότι θα προσφέρει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά νέα μοντέλα.