Αυτή είναι η έκδοση της νέας Porsche Taycan Turbo με τους 1.000 PS (photos)


Σας την αναφέραμε πριν από λίγες μέρες και πλέον ήρθε η ώρα να σας την παρουσιάσουμε να δοκιμάζεται.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH ProShots
  • 7/5/2023

Μέσα στο πλήθος νέων μοντέλων που ετοιμάζεται να παρουσιάσει το επόμενο διάστημα η Porsche, περίοπτη θέση έχει η νέα ηλεκτρική Taycan, πρωτότυπα της οποίας οι συνεργάτες μας έχουν συναντήσει αρκετές φορές.

Μόλις πριν από λίγες μέρες, σας παρουσιάσαμε σε ένα πακέτο φωτογραφιών ένα πρωτότυπο της Saloon έκδοσης και ένα της Cross Turismo και σας μιλούσαμε για τις φήμες που υπάρχουν για παραλλαγή με ισχύ μεγαλύτερη των 1.000 PS.

Πλέον, ήρθε η ώρα να σας δείξουμε το συγκεκριμένο πρωτότυπο, το οποίο οι κατασκοπευτικοί μας φωτογράφοι συνάντησαν να δοκιμάζεται. Πρόκειται για την πιο ισχυρή έκδοση της facelift, την οποία αναμένουμε να παρουσιαστεί το 2024.

Μπορούμε να δούμε τον πιο επιθετικό μπροστινό προφυλακτήρα με τα πλαϊνά φτερά να «κρύβονται» κάτω από το καμουφλάζ, και φυσικά τη μεγάλη σταθερή πίσω πτέρυγα. Παρατηρήσαμε επίσης έναν διαχύτη στο πίσω μέρος και τις τροποποιημένες πλαϊνές ποδιές.

Κοιτώντας από το πλάι, ασφαλώς ξεχωρίζουν οι μεγάλες δαγκάνες των φρένων. Ουσιαστικά, η ειδοποιός διαφορά από την υπάρχουσα Turbo S με τους 761 PS (σε λειτουργία overboost με launch control) αποτελεί η μεγάλη αεροτομή. Η Porsche θα μπορούσε να ονομάσει τη συγκεκριμένη παραλλαγή ως Turbo GT, η οποία θα βρεθεί απέναντι στο Tesla Model S Plaid των 1.020 PS.

Σε προηγούμενες λήψεις είχαμε τη δυνατότητα παρατήρησης του εσωτερικού, με το roll cage να ξεχωρίζει, ωστόσο αυτή τη φορά δεν κατέστη δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο.