Αυτή είναι η τελική σχεδίαση του «αγριεμένου» Mini Countryman (photos)


Με τα φώτα παραγωγής τοποθετημένα, το crossover της Mini μεγαλώνει. Γίνεται SUV και ετοιμάζεται για παρουσίαση.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 21/12/2022

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την τελευταία φορά που κατασκοπεύσαμε το νέο Mini Countryman επόμενης γενιάς, ωστόσο σήμερα ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε ένα νέο πακέτο φωτογραφιών.

Μέχρι τώρα τα πρωτότυπα MINI Countryman είχαν το πιο τυπικό ασπρόμαυρο camo της BMW, αλλά τώρα επιστρέφουν με το κίτρινο καμουφλάζ «MINI», που έχουμε δει πρόσφατα και στο Aceman.

Αυτή δεν είναι η μόνη εμφανής διαφορά σε σχέση με προηγούμενα πρωτότυπα. Πιο σημαντική, ασφαλώς, είναι η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων που θα έχει το μοντέλο παραγωγής, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η παρουσίασή του δε θα αργήσει ιδιαίτερα. Ασφαλώς και δεν πρόκειται να συμβεί πριν την έλευση του 2023.

Με βάση τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, μπορούμε να συμπεράνουμε με σχετική ασφάλεια ότι πρόκειται για το Countryman JCW (John Cooper Works). Κάτι που σημαίνει απόδοση περίπου 330 PS.

Στο εμπρός τμήμα, τα τελικά φωτιστικά σώματα είναι λιγότερο κυκλικά σε σχέση με πριν και χαρακτηρίζονται από τη λεπτή οριζόντια μπάρα για τα φώτα ημέρας. Μπορούμε, επίσης, να έχουμε μια μικρή ιδέα για τη μάσκα, η οποία δείχνει να είναι μεγαλύτερη, αλλά και να διακρίνουμε τις εισαγωγές αέρα, που είναι χαμηλότερα τοποθετημένες.

Πηγαίνοντας προς τα πίσω, οι σχεδιαστικές γραμμές δείχνουν πιο έντονες, η αεροτομή είναι περισσότερο εμφανής σε σχέση με την τωρινή έκδοση, ενώ διαφοροποιημένα είναι και τα φώτα. Σαφώς η τρίτη γενιά Countryman θα είναι μεγαλύτερη, κατά 20 cm σε μήκος, καθώς θα εξελιχθεί από crossover σε SUV χάρη στη σχέση της με τη νέα BMW X1.

Αμφότερα τα μοντέλα θα «πατήσουν» στην πλατφόρμα FAAR που επιτρέπει την κατασκευή όλων των ειδών κινητήρων (θερμικών, PHEV και αμιγώς ηλεκτρικών). Σίγουρα θα υπάρξει και ηλεκτρική έκδοση, ενώ δεν είναι βέβαιη η παρουσία plug-in υβριδικής στην γκάμα.

Αν και αυτή τη φορά δεν ήταν εφικτό να έχουμε πρόσβαση στο εσωτερικό του, από παλαιότερες κατασκοπευτικές φωτογραφίες γνωρίζουμε ότι η στρογγυλή οθόνη στη μέση θα είναι μεγαλύτερη και πλήρως ψηφιακή. Επιπλέον, ο επιλογέας ταχυτήτων θα μετακινηθεί από την κεντρική κονσόλα και θα έχει τη μορφή διακόπτη, ακριβώς κάτω από τη μεγάλη στρογγυλή οθόνη. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι πηγές μας λένε ότι η οθόνη μπροστά από τον οδηγό θα εξαφανιστεί και θα αντικατασταθεί από ένα head up display!

Οι επιλογές κινητήρα θα μοιραστούν με την BMW X1 όταν έρθει η ώρα για το ντεμπούτο το 2023. Το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία θα παράγει τόσο τη BMW X1 όσο και το Mini Countryman.