Ένα «μυστηριώδες» Peugeot Crossover προκαλεί ερωτηματικά (photos)


Ίσως είναι το πρώτο πρωτότυπο που δημιούργησε τόσες αμφιβολίες για την ταυτότητά του, για την οποία ουδείς να μπορεί να είναι απολύτως βέβαιος.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 29/1/2023

Όταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες βγάζουν στο δρόμο τα πρωτότυπά τους, προκειμένου να τα υποβάλλουν στις τελευταίες δοκιμές πριν φτάσουν στη γραμμή παραγωγής, έχουν ως βασικό στόχο να διαπιστώσουν αν υπάρχουν κάποια στοιχεία προς διόρθωση.

Ωστόσο, επειδή ουδείς θέλει να διαρρεύσουν εκ προοιμίου αποκαλυπτικές φωτογραφίες που θα προδίδουν την τελική σχεδίαση των νέων μοντέλων, καλύπτουν το αμάξωμα με καμουφλάζ, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα «βαρύ» και αποτελείται από ψεύτικα πάνελ που αλλοιώνουν το σχήμα του και δεν αφήνουν παρά ελάχιστα πράγματα σε κοινή θέα.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του συγκεκριμένου πρωτότυπου, που σας παρουσιάζουμε. Ο κατασκοπευτικός φακός το συνάντησε στη Βόρεια Σουηδία και η «μεταμφίεσή» του δημιούργησε διλήμματα στους φωτογράφους για το ποιο μοντέλο μπορεί να είναι. Έστω και υπό αυτή την «εμφάνιση», ο όγκος του concept car παραπέμπει σε αμάξωμα Crossover ή SUV.

Κάποιοι εκτίμησαν ότι μπορεί να πρόκειται για το νέο SUV που ετοιμάζει η FIAT, αλλά οι πιο παρατηρητικοί πρόσεξαν το λιοντάρι της Peugeot στον πίσω δεξιά τροχό - έστω με το παλιό έμβλημα.

Η κυρίαρχη αίσθηση είναι ότι πρόκειται για τη facelift έκδοση του 2008, η οποία προορίζεται για την αγορά της Βραζιλίας, εκεί που δεν έχει φτάσει ακόμα. Ωστόσο, μόλις την περασμένη Πέμπτη (26/1), στο πλαίσιο της παρουσίασης του project E-LION, η γαλλική εταιρεία γνωστοποίησε ότι πρόκειται να παρουσιάσει φέτος την ηλεκτρική έκδοση του 3008 και δεν ξέρουμε μήπως θα πρέπει να το λάβουμε και αυτό υπόψιν.

Οι προβολείς και η μάσκα ελάχιστα διακρίνονται, ενώ όλα τα υπόλοιπα τμήματα είναι εντελώς καλυμμένα.

Επιφυλασσόμαστε για πιο ασφαλείς πληροφορίες για την ταυτότητά του στο επόμενο διάστημα.