Έσκασε μύτη η νέα Porsche 911 - Πότε έρχεται


Μετά την 911 Turbo που εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές στα χιόνια τώρα ήρθε η σειρά μίας 911 να βγεί και να “παίξει” στα χιόνια.

  • Photos: Carpix
  • 3/2/2022

Από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας φαίνεται ότι η γενιά 992 θα δεχτεί μία ανανέωση όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση. Παρόλο που η σειρά 992 της Porsche φαντάζει καινούρια στη πραγματικότητα παρουσιάστηκε το 2018, οπότε 4 χρόνια μετά το 2022 είναι η καταλληλότερη χρονολογία για να δεχθεί ανανέωση. Το ίδιο έγινε και με την σειρά 991 η οποία λανσαρίστηκε το 2011 και δέχθηκε ένα λίφτινγκ 4 χρόνια μετά, το 2015.

Το πρωτότυπο ήταν καμουφλαρισμένο και ήταν εξοπλισμένο με ενισχυμένα φωτιστικά σώματα για οδήγηση στο χιόνι, αλλά μπορούμε να δούμε κάποιες αλλαγές σε σύγκριση με το τρέχον μοντέλο παραγωγής. Ο μπροστινός προφυλακτήρας φαίνεται να είναι επανασχεδιασμένος με μεγαλύτερες εισαγωγές που διαθέτουν περίπλοκες σχισμές.

Το κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα είναι επίσης καμουφλαρισμένο, κρύβοντας έναν ανασχεδιασμένο διαχύτη με πρόσθετους πλευρικούς αεραγωγούς και κεντρικά τοποθετημένες διπλές απολήξεις εξάτμισης. Μπορούμε επίσης να δούμε τους νέους αεραγωγούς στο κάλυμμα του κινητήρα πίσω από την αεροτομή.

Αν και δεν έχουμε φωτογραφίες του εσωτερικού, μια φωτογραφία από τα πλαϊνά παράθυρα δείχνει ένα νέο πλήρως ψηφιακό ταμπλό που έχουμε δει και στην 911 Safari.

Οι περισσότερες επιλογές κινητήρων από την τρέχουσα γκάμα της 911 αναμένεται να μεταφερθούν στην ανανεωμένη έκδοση, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να προστεθεί στη γκάμα μια εξηλεκτρισμένη έκδοση. Εξάλλου, η Porsche έχει επιβεβαιώσει το πρώτο υβριδικό 911 από τότε που η τρέχουσα αρχιτεκτονική του πλαισίου αναπτύχθηκε με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση. Θυμίζουμε πώς, ένα υβριδικό πρωτότυπο 911 Turbo υποβλήθηκε σε δοκιμές στο Nürburgring πέρυσι.

Η Porsche αναμένεται να λανσάρει την 992 μέσα στο 2023. Το ανανεωμένο μοντέλο θα μπορούσε να συμπέσει με το ντεμπούτο της 911 Safari που εξελίσσεται εδώ και αρκετό καιρό, με διαφοροποιημένες αναρτήσεις και bodykit.