Έτοιμος ο αντικαταστάτης του Renault Espace που θα είναι SUV!


Η παραγωγή του Renault Espace θα σταματήσει σύντομα και η Γαλλική μάρκα ήδη βρήκε το μοντέλο που θα δώσει τη σκυτάλη στο δημοφιλές της MPV.

  • PHOTOS:CARPIX
  • 29/9/2022

Με τα παραδοσιακά μίνι βαν να μην είναι πια της μόδας, το μέλλον του Renault Espace είναι αρκετά αβέβαιο. Ωστόσο, μια νέα αναφορά που συνοδεύεται από μία και μοναδική κατασκοπευτική λήψη υποδηλώνει ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να έχει κάποιον αντικαταστάτη για το Espace, ένα SUV τριών σειρών καθισμάτων που βασίζεται στο Austral που αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

Το Renault Espace είναι ένα από τα πρώτα minivan, που κυκλοφόρησε σε πέντε γενιές από το ντεμπούτο του το 1984. Το πιο πρόσφατο μοντέλο παρουσιάστηκε το 2014 και ανανεώθηκε το 2020 υιοθετώντας στιλιστικά στοιχεία crossover, τα οποία δεν αποδείχθηκαν ικανά για να επαναφέρουν το ενδιαφέρον των πελατών. Οι καταναλωτές τρελαίνονται με τα SUV, τα οποία μπορούν να προσφέρουν σχεδόν το ίδιο επίπεδο πρακτικότητας με τα MPV σε συνδυασμό με μια πιο περιπετειώδη διάσταση.

Έτσι, η Renault σκέφτηκε μια πιο δραστική αλλαγή προκειμένου να διατηρήσει την ιστορική ονομασία ζωντανή στο μέλλον.

Το πρωτότυπο εντοπίστηκε στην Ισπανία αφού οι μηχανικοί της Renault το έβγαλαν για λίγο από το φορτηγό το οποίο το μετέφερε, γι' αυτό υπάρχει μόνο μία φωτογραφία. Το μοντέλο μοιάζει με το Renault Austral με μία διαφορετική γραμμή οροφής και επανασχεδιασμένο το πίσω μέρος του, υπονοώντας μια μακρύτερη και πιο πρακτική παραλλαγή με διάταξη επτά θέσεων.

Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το SUV αυτό θα βασιστεί στην ίδια αρχιτεκτονική της πλατφόρμας CMF-CD και θα μοιραστεί τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων κινητήρων με το Austral.

Πηγές από τη Γαλλία υποστηρίζουν ότι το νέο μοντέλο θα μπορούσε να υιοθετήσει το όνομα Espace, αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν θα ονομάζεται Austral Espace, ή απλά Espace. Πληροφορίες αναφέραν πώς η Renault θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όνομα αυτό στην επιβατική έκδοση του Traffic, όπως ακριβώς έκανε η Opel με το Zafira Life και το Vivaro LCV, αλλά εδώ φαίνεται ότι έχει επιλεγεί διαφορετική στρατηγική.

Σε κάθε περίπτωση, σύντομα θα παρουσιαστεί ένας έμμεσος αντικαταστάτης του Espace, αφού το μοντέλο πρόκειται να σταματήσει να κυκλοφορεί μέχρι το τέλος του έτους. Η Renault κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με το μοντέλο αυτό, αλλά υπάρχει πιθανότητα να δούμε ένα ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2022, πριν από μια πιθανή κυκλοφορία στην αγορά το 2023.