Η ανανεωμένη BMW M3 εμφανίζεται για πρώτη φορά και δείχνει το χαρακτήρα της (photos)


Η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να «φρεσκάρει» την κορυφαία έκδοση της σειράς 3 και σας παρουσιάζουμε τις πρώτες φωτογραφίες, αλλά και πληροφορίες που τη συνοδεύουν.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 4/8/2023

Η BMW M, το τμήμα επιδόσεων της γερμανικής φίρμας, ετοιμάζει μια σειρά από νέα μοντέλα. Το προηγούμενο διάστημα σας έχουμε προσφέρει κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τις M4 Coupe και Convertible, αλλά και τις M5 sedan και Touring.

Ίσως να καταλάβατε, ότι ήρθε και η σειρά της M3. Και αυτό ισχύει, καθώς οι συνεργάτες μας συνάντησαν για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο της νέας M3 Sedan να δοκιμάζεται στους γερμανικούς δρόμους.

Η περιορισμένη παρουσία καμουφλάζ, μόνο στο εμπρός τμήμα, δείχνει ότι οι μεγάλες αλλαγές στην τρέχουσα G80 M3 θα έρθουν στη συγκεκριμένη άκρη του αμαξώματος. Εμφανής είναι η αλλαγή στα φωτιστικά σώματα και κυρίως στη σχεδίαση των DLR. Τα φώτα ημέρας έχουν διαφορετικά γραφικά αλλά και σχήμα, ενώ συνολικά η μορφή μοιάζει να είναι πιο επιθετική.

Το camo δεν επιτρέπει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τον προφυλακτήρα και τη μάσκα και αν η πρώτη αίσθηση είναι ότι δεν υπάρχουν αλλαγές, θα πρέπει να περιμένουμε για να είμαστε βέβαιοι για κάτι τέτοιο.

Το υπόλοιπο αμάξωμα δείχνει ίδιο με του τρέχοντος μοντέλου, ακόμα και στο εντελώς «ακάλυπτο» πίσω μέρος, όπου προφυλακτήρας, διαχύτης και φωτιστικά σώματα «αντανακλούν» αυτά της M3 που κυκλοφορεί στους δρόμους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η BMW έχει επιλέξει να «κρύψει» το σήμα της αλλά και την επιγραφή M3. Έτσι, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια «έκπληξη» στη συνέχεια, ακόμα και στα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων, μέχρι την παρουσίασή της. Άλλωστε, στην M4 Coupe που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα πίσω φώτα είναι καλυμμένα, μαζί με όλο το υπόλοιπο πίσω μέρος και έτσι θα πρέπει να είμαστε «επιφυλακτικοί».

Οι συνεργάτες μας δεν είχαν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν το εσωτερικό, αλλά ήδη η τρέχουσα M3 έχει αποκτήσει την ενιαία κυρτή οθόνη με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και το σύστημα infotainment των 14,9 ιντσών, με το λειτουργικό σύστημα iDrive 8, οπότε δύσκολα θα υπάρξει κάτι διαφορετικό.

Σε ένα M μοντέλο, το μεγάλο ενδιαφέρον επικεντρώνεται κάτω από το καπό. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύσκολα θα αλλάξει ο εξακύλινδρος Twin Turbo κινητήρας 3,0 L, ωστόσο λογικά θα περιμένουμε κάποια αύξηση στην απόδοση. Υπενθυμίζεται ότι η M3 Sedan έχει ισχύ 480 PS, η M3 Competition 510 PS και η M3 CS 550 PS.

H παρουσίαση της ανανεωμένης BMW M3 αναμένεται το 2024.