Πρώτη «εμφάνιση» για τη νέα BMW M4 Convertible με την τετραπλή εξάτμιση (photos)


Η cabrio έκδοση της νέας Μ4 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους δρόμους και αποκάλυψε τις αρχικές σχεδιαστικές λεπτομέρειές της.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH ProShots
  • 6/5/2023

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από τα δύο πακέτα κατασκοπευτικών φωτογραφιών της νέας σειράς 4 της BMW. Στο πρώτο εξ’ αυτών παρουσιάσαμε την facelift coupe έκδοση, για να ακολουθήσει δύο μέρες μετά η convertible.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι συνεργάτες μας είχαν συναντήσει δύο διαφορετικές εκδόσεις: Τη «βασική», με πακέτο M Sport και την πιο ισχυρή παραλλαγή M440i. Ωστόσο, σήμερα σας παρουσιάζουμε τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της ανανεωμένης BMW M4 σε convertible έκδοση.

Σε αυτό το στάδιο, οι αλλαγές στους προφυλακτήρες φαίνονται πολύ μικρές, ενώ η μάσκα δείχνει απαράλλαχτη με τα πρωτότυπα που ήδη σας έχουμε παρουσιάσει. Ωστόσο, τα εμπρός φωτιστικά σώματα διαθέτουν νέα γραφικά.

Περνώντας στο πίσω μέρος, η σχεδίαση που εμφανίζουν τα φώτα, παραπέμπουν στην M4 CSL, η οποία παρουσιάστηκε πριν από περίπου 1 χρόνο. Και αν υπάρχουν αμφιβολίες για τον «άγριο» χαρακτήρα του συγκεκριμένου πρωτότυπου, οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης διώχνουν τις πιθανές «δεύτερες» σκέψεις.

Γνωρίζουμε ήδη, επισήμως από την BMW, ότι στο εσωτερικό θα υπάρχει η νέα κυρτή διπλή οθόνη, με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και σύστημα infotainment 14,9 ιντσών. Όσο για το λειτουργικό σύστημα, περιμένουμε ότι θα είναι το νέο iDrive 8.5, μιας και το ντεμπούτο δεν αναμένεται πριν την έλευση του 2024.

Τέλος, δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το κινητήριο σύνολο της νέας M4. Υπενθυμίζεται ότι η M4 CSL αποδίδει 550 PS και 650 Nm ροπής. Άρα, είναι πιθανό να προκύψει μια απόδοση ισχύος κοντά στους 525 PS από τον 6κύλινδρο twin-turbo κινητήρα 3,0 L.