Η Audi «πρόδωσε» τις μεγάλες αλλαγές που θα έχει το νέο Q5 (photos)


Ο καλύτερος τρόπος για να συγκρίνεις δύο αυτοκίνητα είναι να τα τοποθετήσεις δίπλα δίπλα… και αυτό συνέβη στην περίπτωσή μας.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 22/12/2022

Συνήθως υπάρχει ένας «κανόνας» για τα πρωτότυπα, που όλοι οι οδηγοί δοκιμών πρέπει να έχουν υπόψιν τους: Ποτέ μην παρκάρετε ένα πρωτότυπο δίπλα σε ένα τρέχον μοντέλο.

Προφανώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κανόνας αυτός αγνοήθηκε ή ξεχάστηκε, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο πρωτότυπο Audi Q5 επόμενης γενιάς που κατασκοπεύσαμε να βρίσκεται δίπλα στην τρέχουσα έκδοση, δίνοντάς μας τη δυνατότητα για μια άνετη σύγκριση.

Το νέο Q5 δείχνει φαρδύτερο και χαμηλότερο, αλλά από αυτές τις οπτικές γωνίες είναι δύσκολο να πούμε αν θα είναι και μακρύτερο. Τουλάχιστον εικάζουμε ότι θα προσφέρει περισσότερο χώρο στο εσωτερικό. Το παρμπρίζ έχει πιο έντονη κλίση, ενώ η σχεδίαση της οροφής δίνει μια πιο σπορ εμφάνιση στο αυτοκίνητο.

Μιας και αναφέραμε το εσωτερικό, σε αντίθεση με την πρώτη μας συνάντηση μαζί του τον περασμένο Μάρτιο, έχουμε μερικές φωτογραφίες που δείχνουν το ταμπλό και την κεντρική κονσόλα. Θυμίζουν την εμφάνιση του επερχόμενου Audi A4, αλλά μπορούμε να δούμε ότι η κεντρική κονσόλα δεν είναι τόσο φαρδιά όσο στο νέο A4.

Μπορούμε να δούμε τις δύο οθόνες, μια μικρότερη μπροστά από τον οδηγό και μια μεγαλύτερη στο κέντρο, στο νέο σχεδιασμένο ταμπλό. Ενώ η τρέχουσα έκδοση διαθέτει ορθογώνια οθόνη αφής, η επόμενη γενιά θα εξοπλίζεται με μια μεγάλη τετράγωνη οθόνη infotainment.

Επιστρέφοντας στο εξωτερικό, καταλαβαίνουμε ότι το πρωτότυπο έχει την τελική σχεδίαση αμαξώματος και τα εμπρός φωτιστικά σώματα παραγωγής.

Ωστόσο, δε συμβαίνει το ίδιο και με τα πίσω φώτα. Εκτιμάμε ότι η Audi καλύπτει μια μπάρα LED που εκτείνεται σε όλο το μήκος της θύρας του χώρου αποσκευών.

Το νέο, τετρακίνητο, Q5 θα μοιράζεται τα κινητήρια σύνολα με το νέο Audi A4, κάτι που σημαίνει μια σειρά κινητήρων βενζίνης και ντίζελ, πιθανότατα με στάνταρ ήπιο υβριδικό σύστημα. Θα είναι επίσης διαθέσιμες και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Ουσιαστικά πρόκειται για το τελευταίο Q5 που θα έχει κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς από το 2026 η Audi έχει ξεκαθαρίσει ότι θα λανσάρει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα.

Το Q5 δεύτερης γενιάς παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2016 και αναμένουμε ο αντικαταστάτης του να αποκαλυφθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023.