Το νέο Audi A4 Avant πάτησε για πρώτη φορά στο Nurburgring (photos)


Η Audi κρατά κλειστά τα χαρτιά της για την wagon έκδοση του νέου Α4, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2023.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 17/10/2022

Οι δοκιμές του νέου Audi A4 Avant συνεχίζονται. Μετά το χιονισμένο τοπίο στην αρχή του έτους και το καλοκαιρινό του τεστ παρέα με ένα Audi RS6, ήρθε η σειρά του να μπει στην πίστα του Nurburgring.

Το βαρύ καμουφλάζ διατηρείται και σε μια πρώτη εικόνα, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εμφανείς διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη φορά που «συνελήφθη» από τον κατασκοπευτικό φακό. Στο εμπρός μέρος, η μάσκα χωρίζεται σε δύο τμήματα, με το επάνω να έχει εξαγωνικό σχήμα και φτάνει μέχρι τους προβολείς, ενώ το κάτω κομμάτι είναι τραπεζοειδές, με αισθητήρα στη μέση.

Οι λεπτομέρειες της σχεδίασης κρύβονται καλά λόγω του καμουφλάζ, όμως μπορούμε να διακρίνουμε ένα υπερυψωμένο τμήμα στο κάτω μέρος των θυρών, ενώ την παράσταση «κλέβουν» οι μαύρες ζάντες 5 ακτίνων. Όσο για το πίσω μέρος, τα φώτα δείχνουν ίδια με την προηγούμενη φορά, ενώ υπάρχουν μονές απολήξεις εξάτμισης στις δύο άκρες.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις καλοκαιρινές φωτογραφίες, στην καμπίνα αναμένουμε έναν ευρύ ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία ξεχωριστή οθόνη infotainment.

Οι επιλογές κινητήρων θα συνεχίσουν να παραμένουν βενζίνης και ντίζελ ακόμα κι αν δεν αποκλείεται αργότερα μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Πιθανότατα θα δούμε επίσης το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων να καταργείται και η νέα γενιά του μοντέλου να λανσάρεται αποκλειστικά ως αυτόματη. Φυσικά θα δούμε και μια έκδοση Allroad να έρχεται.

Το νέο Audi A4 Avant αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023, οπότε υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος για περισσότερες φωτογραφίσεις.