Η BMW X3 έβαλε τα φώτα παραγωγής και αποκάλυψε «καυτές» λεπτομέρειες (photos)


Ακόμα και πάνω σε ένα όχημα μεταφοράς αυτοκινήτων, ο «άγριος» χαρακτήρας της ισχυρής έκδοσης της νέας BMW X3 δεν κρύβεται.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 23/8/2023

Η διαδικασία εξέλιξης της νέας γενιάς της BMW X3 συνεχίζεται και ταυτόχρονα καλά κρατούν και οι «συναντήσεις» των συνεργατών μας με διάφορα αυτοκίνητα δοκιμών της.

Αυτή τη φορά, δύο πρωτότυπα του SUV της γερμανικής φίρμας εντοπίσθηκαν πάνω σε όχημα μεταφοράς αυτοκινήτων. Ακόμα και υπό αυτές τις προϋποθέσεις και με δεδομένο το έντονο καμουφλάζ, κατέστη δυνατό να βγουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

Τις δύο προηγούμενες φορές που σάς παρουσιάσαμε φωτογραφίες από πρωτότυπα, δεν υπήρχαν τα φώτα παραγωγής, ενώ αντίθετα υπήρχε η δυνατότητα να αποκτήσουμε εικόνα από το εσωτερικό τους. Ωστόσο, πλέον, τα πρωτότυπα είχαν τοποθετημένα τα εμπρός φωτιστικά σώματα που θα έχει το μοντέλο όταν παρουσιαστεί.

Αν και καλύπτονται εν μέρει από καμουφλάζ, μπορούμε να δούμε το σχήμα τους, που δεν ξεφεύγει από τη σχεδιαστική φιλοσοφία της γερμανικής φίρμας, ενώ νέα είναι και τα φώτα ημέρας. Το υπόλοιπο εμπρός τμήμα είναι «βαριά» καμουφλαρισμένο, αλλά μπορούμε να διακρίνουμε μια πιο «έντονη» μάσκα και ένα νέο προφυλακτήρα, με εισαγωγή αέρα η οποία διαθέτει κάθετη στήριξη στο κέντρο.

Άλλα χαρακτηριστικά του εμπρός τμήματος περιλαμβάνουν κάθετες αεροκουρτίνες, ενώ, αν δεν μας ξεγελάει το καμουφλάζ, πιστεύουμε ότι υπάρχει και μία εσοχή που «διατρέχει» το κέντρο του καπό.

Αυτά τα «επιθετικά» χαρακτηριστικά έχουν την εξήγησή τους, όσο προχωράμε προς τα πίσω. Στο πλάι, πίσω από τις δίχρωμες ζάντες ξεχωρίζουν οι κόκκινες δαγκάνες φρένων, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν τετραπλές εξατμίσεις, έστω και αν στις φωτογραφίες είναι ορατές μόνο οι δύο της αριστερής πλευράς.

Όλα αυτά τα στοιχεία μάς δίνουν να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για τη βασική έκδοση της νέας X3, αλλά για την ισχυρή M40i, η οποία δεν αποκλείεται να αλλάξει ονομασία και να λέγεται M50i. Όσο για το πίσω μέρος, τα φώτα μοιάζουν αρκετά με της XM, αλλά για να βεβαιωθούμε θα πρέπει να υποχωρήσει το έντονο camo.

Η νέα X3 φαίνεται να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το μοντέλο της τρέχουσας γενιάς, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα κινητήρια σύνολά της. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση και μένει να φανεί αν θα παραμείνουν οι επιλογές των 2λιτρων και 3λιτρων κινητήρων βενζίνης και diesel (σε mild και plug-in hybrid εκδοχές).

Η παρουσίαση της νέας BMW X3 αναμένεται το 2024.