Η Hyundai ετοιμάζει το επιβλητικό IONIQ 7 (photos)


Το 7θέσιο ηλεκτρικό SUV αποτελεί την έκδοση παραγωγής του SEVEN Concept που παρουσιάστηκε το 2021.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 16/6/2023

Στα μέσα Νοεμβρίου του 2021 η Hyundai παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles το SEVEN Concept, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV που καταδείκνυε το όραμά της και την προηγμένη τεχνολογική ανάπτυξή της για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης. Πλέον, ήρθε η ώρα να φτάσει και στη γραμμή παραγωγής.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, στα πρότυπα και στις αναλογίες του, το οποίο θα αποτελέσει το νέο IONIQ 7. Ωστόσο, θα είναι πιο «ήπιας» σχεδίασης και θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP, όπως και το KIA EV9 και θα έχει και αυτό τρεις σειρές καθισμάτων.

Σύμφωνα με τους Κορεάτες, θα προσφέρει «μια εντελώς νέα αίσθηση χώρου» με το μεταξόνιο των 3.200 mm, την ψηλή οροφή και το επίπεδο πάτωμα. Και αν οι συνολικές αναλογίες αναπόφευκτα θα προσομοιάζουν με αυτές του EV9, οι διαφοροποιήσεις στις δύο άκρες θα είναι εμφανείς.

Παρά το έντονο καμουφλάζ, μπορούμε να διακρίνουμε ότι στο εμπρός τμήμα, οι προβολείς φαίνεται να είναι κάθετοι και τοποθετημένοι χαμηλά, όπως ακριβώς και στο concept car. Το πίσω μέρος διαθέτει έναν καμπυλωτό προφυλακτήρα και κάθετα φωτιστικά σώματα, που αναμένεται να έχουν pixel γραφικά.

Με βάση τη συγκεκριμένη ηλεκτρική πλατφόρμα, αναμένουμε να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις διαθέσιμες εκδόσεις για το σύστημα κίνησης, με πισωκίνητες και τετρακίνητες παραλλαγές.

Έτσι, στη λογική του EV9, μπορούμε να περιμένουμε μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 76,1 kWh και 99,8 kWh με τεχνολογία 800 V, όπως συμβαίνει με όσα μοντέλα βασίζονται στην πλατφόρμα E-GMP.

Από πλευράς απόδοσης, η έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα θα αποδίδει 204 PS (Long Range) και 218 PS, ενώ η τετρακίνητη των δύο μοτέρ 385 PS. Εκτός αν η Hyundai αποφασίσει να «προικίσει» το δικό της θηριώδες SUV με αναβαθμισμένα κινητήρια σύνολα.

Το ντεμπούτο του IONIQ 7 αναμένεται στα τέλη του 2023, χωρίς να αποκλείεται να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του 2024.