Η Mercedes AMG ετοιμάζει και δεύτερο plug-in υβριδικό μοντέλο (photos)


Λίγο καιρό μετά την AMG GT 63 S E Performance, ήρθε η σειρά της GT 53 S E Performance να βγει στο Nurburgring για δοκιμές.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 28/10/2022

Το ότι η Mercedes AMG θα παρουσιάσει μια plug-in υβριδική έκδοση της νέας γενιάς AMG GT δεν είναι μυστικό, καθώς πριν από λίγο καιρό «συλλάβαμε» την κορυφαία AMG GT 63 S E Performance κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Nurburgring.

Αυτή τη φορά, όμως, κατασκοπεύσαμε τη «μικρότερη» έκδοση PHEV σε δοκιμή, η οποία πιθανότατα θα έχει το όνομα AMG GT 53 S E Performance όταν έρθει η ώρα για το ντεμπούτο της, στα τέλη του 2023.

Με δεδομένο το καμουφλάζ, οι οπτικές αλλαγές που παρατηρούμε επικεντρώνονται στις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Στην GT 63 S E Performance έχουν τετραγωνισμένο σχήμα,  ενώ στην GT 53 S E Performance στρογγυλό.

Πολλές λεπτομέρειες παραμένουν κρυμμένες από το καμουφλάζ, αν και μπορούμε να διακρίνουμε τη φαρδιά μάσκα και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα στα εξωτερικά άκρα του εμπρός προφυλακτήρα.

Η θύρα φόρτισης στον πίσω προφυλακτήρα είναι εμφανής και στα δύο μοντέλα και «προδίδει» τη φιλοσοφία του κινητήριου συνόλου. Ακολουθώντας το παράδειγμα της «μεγάλης» GT, η AMG GT 53 S E Performance πιθανότατα θα έχει τον ίδιο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 2,0 L και τον ηλεκτροκινητήρα, που συνδυαστικά αποδίδουν 680 PS.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου παραμένει κρυφό, ωστόσο αναμένεται να είναι παρόμοιο με της SL, αν και δύσκολα θα έχει την ίδια οθόνη infotainment. Τα δύο αυτοκίνητα θα μοιράζονται πλατφόρμες και ορισμένα εξαρτήματα, αλλά έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Η νέα GT θα είναι ένα σπορ αυτοκίνητο, ικανό για πίστα, ενώ η SL θα προσφέρει μια πιο άνετη πολυτελή εμπειρία οδήγησης στο δρόμο.