Η νέα Maserati GranTurismo αποκαλύπτεται


Η Maserati, συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης τής καινούργιας GranTurismo και αυτή τη φορά έχει λιγότερο καμουφλάζ στα πρωτότυπά της, επιτρέποντάς μας να διακρίνουμε καλύτερα το αμάξωμά της. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX.
  • 12/2/2022

H νέα γενιά της Maserati GranTurismo δοκιμάζεται στο παγωμένο τοπίο της Σκανδιναβίας και απομένουν λίγοι μήνες μέχρι την επίσημη παρουσίαση του καινούργιου Grand Tourer μοντέλου της εταιρείας.

Στις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε τα πρωτότυπα χωρίς το έντονο καμουφλάζ το οποίο είχαν τον πρώτο καιρό της διαδικασίας εξέλιξής τους. Έτσι, εμπρός, πλέον είμαστε σε θέση να διακρίνουμε τη σχεδίαση και τη διαμόρφωση των υπό γωνία κάθετα τοποθετημένων φώτων, της μάσκας, των αεραγωγών και του προφυλακτήρα.

Στο πίσω μέρος, βλέπουμε τα πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, σε σχέση με πριν, τα οποία εκτείνονται και προς το πλάι του αμαξώματος. Επίσης, ξεχωρίζουν οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης οι οποίες δηλώνουν την ύπαρξη του νέου V6 twin turbo κινητήρα «Nettuno» ο οποίος τοποθετείται ήδη στην MC20.

Θυμίζουμε ότι αυτός έχει χωρητικότητα 2.992 cc και (στην MC20) αποδίδει μέγιστη ισχύ 630 PS/7.500 rpm και μέγιστη ροπή 730 Nm/3.000-5.500 rpm. Ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό, η καινούργια GranTurismo δεν θα είναι διαθέσιμη μόνο με θερμικό κινητήρα αλλά θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία αναμένεται τα προσεχή χρόνια.

Η επίσημη εμφάνιση της νέας Maserati GranTurismo είχε προγραμματιστεί να γίνει το 2021, όμως κάποια προβλήματα που έχουν να κάνουν με την πανδημία του νέου κορωνοϊού και την έλλειψη των ημιαγωγών (όπως ανακοίνωσε η εταιρεία της Modena) ανέβαλαν τη διαδικασία. Τελικά, η παρουσίασή της έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς.