H νέα Mercedes CLE Convertible δοκιμάζει την... οροφή της σε αντίξοες συνθήκες


Μπορεί τα Cabrio και τα roadster να έχουν χάσει τη δημοφιλία τους, όμως η Mercedes συνεχίζει την παράδοση μου έχει ξεκινήσει με ένα νέο μοντέλο με σπορ χαρακτηριστικά.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 13/1/2022

Αναμφίβολα, σε μια εποχή που η αυτοκίνηση τείνει προς τη «μετακίνηση» αφήνοντας στο περιθώριο τη χαρά της οδήγησης, αυτοκίνητα όπως τα κάμπριο, που τελούν υπό εξαφάνιση, μπορούν να επαναφέρουν το χαμόγελο στο πρόσωπο του οδηγού με την μοναδική αίσθηση που προσφέρουν. Η οδηγική απόλαυση στα «ανοικτά» αυτοκίνητα βρίσκεται στο επίκεντρο και κάπως έτσι η Mercedes-Benz είχε «χτίσει» μια ολόκληρη γκάμα καμπριολέ μοντέλων. Και μπορεί η S-Class Cabrio να πέρασε στην Ιστορία, κάτι που αναμένεται και με την roadster εκδοχή της επόμενης γενιάς της AMG GT, καθώς θα «καλυφθεί» από μια αντίστοιχη έκδοση της επανασχεδιασμένης SL, όμως η παράδοση θα συνεχιστεί με μια νέα γκάμα μοντέλων, όπως το εικονιζόμενο που ο φωτογραφικός μας φακός «συνέλαβε» να δοκιμάζεται σε ακραίες συνθήκες στη Σουηδία.

Πρόκειται για το CLE που θα είναι διαθέσιμο και με Coupe αλλά και Cabrio αμάξωμα και ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τις αντίστοιχες εκδόσεις των C και E-Class.

Εν προκειμένω, έχουμε την Mercedes CLE Convertible, που το πλαίσιό της προέρχεται από την υπάρχουσα γενιά C-Class και για την οποία μπορούμε να τονίζουμε, όσο μας επιτρέπει το έντονο καμουφλάζ, την σπορτιφ σιλουέτα. Οι νέας σχεδίασης προβολείς, το  έντονα κεκλιμένο πλαίσιο του εμπρός παρμπρίζ και το κουπέ αμάξωμα δίνουν αυτή την αίσθηση, ενώ το μαύρο καμουφλάζ της οροφής που καλύπτει και τη μεγάλη πίσω κολώνα δεν αφήνουν κανένα ενδοιασμό πώς πρόκειται ένα κάλυμμα μαλακής αναδιπλούμενης οροφής που ορίζει τον χαρακτήρα ενός καθαρόαιμου Cabrio.

Το εσωτερικό θα παραπέμπει στην C-Class

Φωτογραφίες από το εσωτερικό δεν κατέστη δυνατόν να τραβήξει ο φωτογράφος μας, αλλά είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο πώς θα προέρχεται ατόφιο από τη C-Class. Οπότε, μπορούμε να περιμένουμε έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων με τη διαγώνιο της οθόνης στις 12,3 ίντσες, 11,9 ίντσες για το σύστημα ψυχαγωγίας, αλλά και συστήματα που η Mercedes χρησιμοποιεί στα ανοικτά της αυτοκίνητα, όπως το AirScarf.

Από τη γκάμα των κινητήρων της C-Class αναμένονται τα κινητήρια σύνολα της CLE με τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο των 2,0 λίτρων που αποδίδει 190 kW / 258 PS και 295 400 Nm ροπής να φαντάζει την ιδανική επιλογή για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Φυσικά, θα είναι διαθέσιμες και οι εκδόσεις υψηλότερης απόδοσης, πιθανόν με τον κωδικό CLE43 / CLE53, που θα προσφέρουν απόδοση παραπλήσια των επερχόμενων C43 / C53.