Η ολοκαίνουρια BMW i5 Touring πιο αποκαλυπτική από ποτέ! (photos)


Η ηλεκτρική station wagon παραλλαγή της νέας Σειράς 5 χάνει το μισό καμουφλάζ της και συνεχίζει τις δοκιμές της εν όψει της παρουσίασής της.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 2/7/2023

Από τον περασμένο Μάρτιο, έχει γίνει γνωστό επίσημα ότι την άνοιξη του 2024 θα φτάσει στις αγορές η αμιγώς ηλεκτρική BMW i5 Touring, το μοναδικό EV station wagon στη γκάμα της γερμανικής φίρμας.

Ήδη σας έχουμε παρουσιάσει σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, φωτογραφίες από πρωτότυπα να δοκιμάζονται σε δημόσιους δρόμους. Αμφότερες, σε χιονισμένο περιβάλλον και με πρωτότυπα πλήρως καμουφλαρισμένα. Πλέον αυτό αλλάζει.

Αυτή τη φορά οι συνεργάτες μας αντάμωσαν ένα πρωτότυπο του ηλεκτρικού station wagon το οποίο είχε εμφανώς λιγότερο καμουφλάζ. Ωστόσο, δυστυχώς, η επιλογή της BMW ήταν να δείξει τη σχεδίαση μόνο του εμπρός τμήματος.

Με δεδομένη την παρουσίαση, πριν από λίγο καιρό, της νέας Σειράς 5 και της αμιγώς ηλεκτρικής i5, αμφότερες σε αμάξωμα sedan, ήταν φυσιολογικό να αποκαλυφθεί το εμπρός μέρος της Touring, το οποίο θα «αντανακλά» αυτό της ηλεκτρικής sedan.

Το ενδιαφέρον είναι στη διαφορετική σχεδίαση από τη μέση και πίσω και φυσικά είναι το τμήμα του αμαξώματος που παραμένει καμουφλαρισμένο. Ακόμα και τα πίσω φώτα είναι όσο καλυμμένα «επιτρέπεται» για την ασφαλή κίνηση του EV.

Με βάση τις συγκεκριμένες ζάντες 20 ιντσών, τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων, τα μαύρα μαρσπιέ και τα ένθετα του προφυλακτήρα, σε συνδυασμό με τη μαύρη μάσκα με τις κάθετες γραμμές, φαίνεται ότι πρόκειται για την πισωκίνητη έκδοση eDrive40 με τον ηλεκτροκινητήρα 340 PS, εξοπλισμένη με το προαιρετικό πακέτο M Sport Pro.

Οι «κανονικές» M Sport εκδόσεις έχουν μπλε δαγκάνες, ενώ η τετρακίνητη M60 των 601 PS έχει, μεν, κόκκινες δαγκάνες, αλλά σε συνδυασμό με καλύμματα καθρεπτών από ανθρακονήματα και μάσκα με οριζόντιες γραμμές, που δεν διαθέτει η συγκεκριμένη έκδοση που σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Με δεδομένο το λανσάρισμα της i5 Touring αναμένεται την άνοιξη του 2024, θα πρέπει να περιμένουμε το ντεμπούτο της μέχρι το τέλος του 2023.