Η ολοκαίνουρια ηλεκτρική BMW i5 Touring έχει και «καυτή» έκδοση (photos)


Οι μεγάλες, κόκκινες, δαγκάνες φρένων και το «αγαπημένο» μονόγραμμα «M» προδίδουν τον «άγριο» χαρακτήρα του EV station wagon.

  • 4/4/2023

Η BMW ετοιμάζεται να παρουσιάσει, τον ερχόμενο Οκτώβριο, την 8η γενιά της σειράς 5, η οποία θα περιλαμβάνει, για πρώτη φορά και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Και αν για την EV sedan εκδοχή δε θα χρειαστεί να περιμένουμε περισσότερο, η station wagon έκδοση, η επονομαζόμενη Touring από την γερμανική φίρμα, θα αργήσει λίγο περισσότερο. Στην πρόσφατη, ετήσια, συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η BMW, έγινε γνωστό ότι το μοναδικό EV station wagon μοντέλο στη γκάμα της θα αποκαλυφθεί την άνοιξη του 2024.

Μέχρι τότε μεσολαβεί ένας χρόνος και έτσι διάφορα πρωτότυπα μπορούν απρόσκοπτα να συνεχίζουν τις δοκιμές τους. Ένα εξ’ αυτών «συνέλαβε» ο κατασκοπευτικός φακός μας στη διάρκεια χειμερινών test εξέλιξης και σας παρουσιάζουμε το συγκεκριμένο πακέτο φωτογραφιών.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής περισσότερο έχουμε συναντήσει sedan ηλεκτρικά πρωτότυπα της νέας σειράς 5, ακόμα και μέσα στην πίστα του Nurburgring. Η συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων προπαραγωγής που έχουμε φωτογραφίσει φαίνεται ότι είναι της «άγριας» έκδοσης M60, αν κρίνουμε από τις μεγάλες, κόκκινες, δαγκάνες των φρένων.

Εξαίρεση δεν αποτέλεσε και η ηλεκτρική Touring, την οποία είδαμε στην αρχή του 2023 με αυτά τα «γνωρίσματα», τα οποία διαθέτει και το σημερινό μας πρωτότυπο. Κόκκινες δαγκάνες φρένων, αλλά και το σήμα M να «κρύβεται» κάτω από το καμουφλάζ στα εμπρός φτερά, αλλά και (με διακριτικό τρόπο) στιςζάντες.

Έτσι, μοιάζει βέβαιο ότι πρόκειται για την i5 M60 Touring, η οποία αναμένεται να «δανείζεται» το κινητήριο σύνολο με τους δύο ηλεκτροκινητήρες της iX M60, που αποδίδει 618 PS και 1.100 Nm, χωρίς να αποκλείεται να προκύψει μια ελαφρώς πιο «ήπια» απόδοση.

Άλλο ένα στοιχείο που προδίδει το χαρακτήρα του πρωτότυπου είναι η σπορ σχεδίαση των εξωτερικών καθρεπτών, που συναντάμε και στα M μοντέλα της BMW. Αν απορείτε γιατί τα εμπρός φωτιστικά σώματα μοιάζουν αρκετά μεγάλα για ένα EV, αυτό συμβαίνει επειδή «μοιράζεται» την πλατφόρμα CLAR με τις θερμικές εκδόσεις. Ωστόσο διατηρούν το χαρακτηριστικό των περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων και ενώνονται μεταξύ τους με μια λεπτή φωτεινή μπάρα.