Η πιο «καυτή» Lamborghini Urus είναι στα σκαριά!


Η Lamborghini Urus αποκτά μία πιο καυτή και πανίσχυρη έκδοση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 700 άλογα και θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος της χρονιάς.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 25/5/2022

Γνωρίζουμε ήδη ότι η Lamborghini θα παρουσιάσει δύο νέες εκδόσεις της Urus εντός του 2022. Η Lamborghini το έχει αποκαλύψει επίσημα και οι κατάσκοποι φωτογράφοι μας τις έχουν εντοπίσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια δοκιμών.

Ένα από αυτά τα δύο νέα μοντέλα θα είναι ένα λίφτινγκ που ετοιμάζεται για την Urus και πιθανότατα θα ονομάζεται EVO. Ουσιαστικά θα είναι μια ανανεωμένη έκδοση του τρέχοντος μοντέλου, ενώ αναμένεται να πάρει και μία μικρή αύξηση της ισχύος.

Στη δεύτερη περίπτωση θα έχουμε κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον. Θα είναι μία πιο… hot έκδοση της Urus, αυτή που βλέπουμε να δοκιμάζεται στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Η πιο καυτή έκδοση του πολυτελούς ιταλικού SUV οι περισσότερες πιθανότητες τη θέλουν να ονομαστεί Performante ή Tecnica όταν παρουσιαστεί αργότερα φέτος.

Όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες φωτογραφίες, το μπροστινό μέρος φαίνεται πιο επιθετικό και έχει πολλές ομοιότητες με το πρόσωπο της Sian, με την υπογραφή σε σχήμα Y στο εξωτερικό των προβολέων, όπως ακριβώς είδαμε στην πρόσφατη Huracan Tecnica. Επίσης, υπάρχουν πολλά ανοίγματα μπροστά για να βοηθήσουν στην καλύτερη αναπνοή του κινητήρα.

Υπενθυμίζουμε ότι η τρέχουσα Urus τροφοδοτείται από έναν twin-turbo V8 4,0 λίτρων που αποδίδει 650 ίππους και 850 Nm ροπής και εμείς υποπτευόμαστε ότι η ισχυρότερη Urus Performante/Tecnica θα ανέβει σε ιπποδύναμη άνω των 700 ίππων.

Τα αναβαθμισμένα φρένα και η πιο σφιχτή ανάρτηση πιθανότατα θα είναι δεδομένα σε αυτό το σούπερ SUV. Η Lamborghini άλλωστε έχει κάνει γνωστή με κάθε τρόπο τη μεγάλη εμπορική σημασία της Urus και τώρα που η Ferrari ετοιμάζει την απάντηση της με την Pusosangue, η Lamborghini δεν έχει σκοπό να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.