Η πρώτη ηλεκτρική cabrio Maserati ετοιμάζεται για παρουσίαση (photos)


H Maserati GranCabrio Folgore, με σκισμένο καμουφλάζ, μοιάζει να ανυπομονεί για το ντεμπούτο της.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 4/3/2023

Το πρώτο ηλεκτρικό cabrio μοντέλο της Maserati, η GranCabrio Folgore συνεχίζει τις δοκιμές του στο δρόμο για την επίσημη παρουσίασή του προς τα τέλη του 2023.

Αυτή τη φορά, δοκιμάζεται σε χιονισμένο περιβάλλον, με το καμουφλάζ της να είναι σκισμένο σε διάφορα σημεία. Σα να ανυπομονεί για το ντεμπούτο που αναμένεται.

Σε αντίθεση με αρκετές μάρκες, οι Ιταλοί αφήνουν να φαίνεται ξεκάθαρα το έμβλημά τους στη μάσκα, ώστε όλοι να είναι βέβαιοι για ποιο αυτοκίνητο συναντούν. Μπορεί να εμφανίζονται ανοίγματα, αλλά στις άκρες είναι κλειστά, από τη στιγμή που ως EV δεν έχει ανάγκες ψύξης ανάλογες με αυτές των θερμικών μοντέλων.

Στο πίσω μέρος ο ηλεκτρικός χαρακτήρας της Maserati είναι ακόμα πιο εμφανής, με την απουσία απολήξεων της εξάτμισης αλλά και την ύπαρξη της θύρας φόρτισης κάτω από το αριστερό φωτιστικό σώμα.

Το σημείο είναι αντίστοιχο με την GranTurismo Folgore, οπότε αυτό μπορεί να αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι σχεδιαστικά δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με την έκδοση σκληρής οροφής.

Σαφώς η απουσία οροφής ορίζει και συγκεκριμένες διαφοροποιήσεις στο αμάξωμα, τουλάχιστον στα πάνελ του πίσω μέρους, αλλά και την καμπίνα των επιβατών.

Οι επιπλέον εμφανισιακές διαφορές από τις θερμικές εκδόσεις εκτιμάται ότι θα επικεντρώνονται στη σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα, στα σήματα Folgore στα μπροστινά φτερά και στις «αποκλειστικές» ζάντες τριών ακτίνων.

Από πλευράς κινητήριου συνόλου, δεν αναμένεται ιδιαίτερη διαφοροποίηση σε σχέση με την ηλεκτρική GranTurismo Folgore. Οι τρεις ηλεκτροκινητήρες της - δύο πίσω και ένας μπροστά - αποδίδουν συνολική ισχύ 761 PS και ροπή 1.350 Nm.