Έρχεται η νέα Maserati GranCabrio - Το πρώτο ηλεκτρικό cabrio της "τρίαινας"


Η Maserati εισάγει τη νέα GranCabrio στον στόλο οχημάτων της από το 2023, η οποία θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό cabrio των Ιταλών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MASERATI
  • 6/10/2022

Η νέα GranCabrio Folgore αναμένεται να καταφτάσει στην αγορά το 2023, με τη Maserati να εισάγει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό cabrio στον κατάλογό της.

Η Maserati αναπτύσσει και εξελίσσει συνεχώς την γκάμα οχημάτων της, και όχι μόνο με νέα μοντέλα, όπως για παράδειγμα η Grecale, αλλά και με μοντέλα που επανέρχονται στο πλάνο της εταιρείας, για να προσφέρουν το κάτι διαφορετικό. Εν προκειμένω, η GranTurismo Folgore υποδέχεται την cabrio έκδοσή της, η οποία μάλιστα θα σηματοδοτήσει την είσοδο της Maserati στην αγορά των ηλεκτρικών cabrio οχημάτων.

Ο Massimo Capaldi, Επικεφαλής Προϊόντων στη Maserati, επιβεβαίωσε ότι η GranCabrio θα αποτελεί μέρος της σειράς της GranTurismo, και θα είναι πλήρως ηλεκτρική, όμως θα υπάρχει και η βενζινοκίνητη εκδοχή της, ενώ έκανε επίσης γνωστό ότι και οι δύο εκδόσεις θα έχουν τέσσερις θέσεις.

Όσον αφορά τη βενζινοκίνητη έκδοση του νέου cabrio της Maserati, θα φέρει έναν διπλό V6 τούρμπο κινητήρα χωρητικότητας 3,0 L, ο οποίος θα έρχεται με δύο διαφορετικές εκδοχές, όσον αφορά την ιπποδύναμη: 497 PS και 558 PS.

Αντίστοιχα, η ηλεκτρική GranCabrio θα φέρει μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 83 kWh, και τρεις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι θα προσφέρουν συνολικά στο όχημα 772 PS.

Ένας από τους βασικούς «αντιπάλους» της GranCabrio θα είναι η Bentley Continental Convertible, με τη Maserati να δηλώνει έτοιμη για να εισέλθει στη νέα εποχή, δίνοντας βάση στην τεχνολογική εξέλιξη, τη συνδεσιμότητα, και πάνω απ' όλα, τον ηλεκτρισμό.

Το κόστος αναμένεται να είναι περίπου 230.000 ευρώ, και η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει γίνει γνωστή, όμως, σύμφωνα με τον Capaldi, η Maserati GranCabrio θα είναι έτοιμη να παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2023. Όπως και με τη νέα γενιά της GranTurismo, η βενζινοκίνητη και η ηλεκτρική έκδοση θα παρουσιαστούν μαζί.