Η Sony συνεχίζει τις δοκιμές του Vision S!


Η εξέλιξη και οι δοκιμές του αμιγώς ηλεκτροκίνητου πρωτότυπου Vision-S συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς.

  • 24/5/2021

Το 2020 η Sony εξέπληξε τον αυτοκινητιστικό κόσμο παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Vision S Concept. Τον περασμένο Δεκέμβριο μάλιστα, η ιαπωνική εταιρεία ξεκίνησε δοκιμές εξέλιξης του Vision-S στο δημόσιο οδικό δίκτυο της Αυστρίας. Τον Ιανουάριο του 2021 όμως, ενώ η Sony αποκάλυψε μερικά βίντεο από τις δοκιμές του αυτοκινήτου, ανακοίνωσε ότι δεν θα βγάλει στην παραγωγή το Vision S Concept, τουλάχιστον όχι ως Sony.

Το αυτοκίνητο της Sony δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους (Video)

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου έχουμε μερικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες που δείχνουν ότι συνεχίζουν κανονικά οι δοκιμές του Sony Vision S. Η Sony έχει παραδεχτεί ότι θα συνεχίσει την εξέλιξη, οπότε μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν το Vision S θα βγει με κάποιο τρόπο στην αγορά.

Το Vision-S Concept έχει επίσης συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 . Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει προσαρμοζόμενο cruise control, σύστημα αυτόματης στάθμευσης και αυτόματη αλλαγή λωρίδας. Υποθέτουμε ότι ο ιαπωνικός τεχνολογικός γίγαντας δεν θα σταματήσει εκεί, και ίσως να στοχεύει στο Επίπεδο 4. Ίσως μάλιστα οι δοκιμές εξέλιξης επικεντρώνονται σε αυτό και η Sony μπορεί να προσπαθήσει να πουλήσει την τεχνολογία της σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες αργότερα.

Το Vision-S, όπως ονομάζεται το πρωτότυπο του παρουσίαστηκε πριν από έναν χρόνο στην αμερικανική έκθεση τεχνολογίας CES, έχει σκοπό να δείξει στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η ιαπωνική εταιρεία αναφορικά τις μπαταρίες και τα συστήματα που είναι απαραίτητα σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα.

Το όχημα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι έχουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 272 ίππων. Σύμφωνα με την εταιρεία, το αυτοκίνητο επιταχύνει στη διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το αυτοκίνητο της Sony δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους (Video)