Opel Astra Cross: Ετοιμάζει crossover Astra η Opel!


Η τρίτη εκδοχή αμαξώματος του νέου Opel Astra είναι ήδη υπό εξέλιξη. Τι γνωρίζουμε έως τώρα για το crossover Astra που θα έρθει το 2023.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 25/10/2021

Η νέα γενιά του Opel Astra παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες και είναι ένα από τα πλέον αναμενόμενα μοντέλα στην ευρωπαϊκή αγορά. Παράλληλα, η Opel  επιβεβαίωσε ότι στη γκάμα του νέου Astra θα ενταχθεί και μία station wagon παραλλαγή.

Όπως φαίνεται όμως, η γερμανική εταιρεία δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γκάμα του Astra θα περιλαμβάνει και μια τρίτη εκδοχή με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και παρουσιαστικό με στοιχεία crossover που θα βασίζεται πιθανότατα στο station wagon αμάξωμα.

Το Opel Astra Cross, όπως φημολογείται ότι θα είναι η ονομασία του, με την εσωτερική ονομασία OV54, θα γίνει αρκετά διαφορετικό σε εμφάνιση και φιλοσοφία από το Astra Sports Tourer, ίσως με κουπέ -σαν fastback- τελείωμα στο πίσω μέρος.

Αυτή η κίνηση φαντάζει λογική, καθώς από τη μία η βάση και η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη από τον Όμιλο Stellantis, αλλά θα χρειαστεί να υπάρχει και η απαραίτητη σχεδιαστική διαφοροποίηση από το ομογάλακτο και επίσης αναμενόμενο Peugeot 308 Cross.

Οι γραμμές παραγωγής και οι κινητήρες θα είναι ίδιοι με αυτούς του Astra Sports Tourer, κάτι που σημαίνει πως θα δούμε τον 3κύλινδρο PureTech βενζινοκινητήρα των 1,2 λίτρων με 110 ή 130 ίππους, τον τετρακύλινδρο turbodiesel των 1,5 λίτρων και δύο plug-in υβριδικά σύνολα με συνδυαστική απόδοση 180 ή 225 ίππων.