Porsche 911 ST: Συλλεκτική, ειδική έκδοση και έτοιμη για παρουσίαση (photos)


Το δεύτερο μοντέλο της σειράς Heritage Design της γερμανικής φίρμας κάνει τις τελευταίες δοκιμές στα χιόνια πριν παρουσιαστεί στο κοινό.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 3/1/2023

Η οικογένεια των συλλεκτικών μοντέλων Heritage Design της Porsche ετοιμάζεται να υποδεχθεί το δεύτερο μέλος της, μετά την 911 Sport Classic, καθώς όπως όλα δείχνουν η νέα 911 ST είναι στο τελικό στάδιο των δοκιμών της.

Μετά τον περασμένο Μάιο αλλά και τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2022, είναι η τρίτη φορά που ο «κατασκοπευτικός» φακός μας «συνέλαβε» το πρωτότυπο ειδικής έκδοσης που θα αναβιώνει το αντίστοιχο αγωνιστικό αυτοκίνητο των 24 αντιγράφων, στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Αυτή τη φορά, η 911 ST εθεάθη στη σουηδική Λαπωνία, εκεί όπου μέσα στα χιόνια υποβάλλεται στις πιο δύσκολες δοκιμασίες, τουλάχιστον από πλευράς θερμοκρασιών.  

Αν η πρώτη αίσθηση που αποκομίζετε είναι ότι πρόκειται για μία «συνηθισμένη» 911, τότε μια πιο προσεκτική ματιά στις φωτογραφίες θα σας πείσουν για το αντίθετο. Η οροφή με τα διπλά «φουσκώματα» (bubbles) πάνω από τα κεφάλια των επιβατών, οι ζάντες με ένα μπουλόνι, αλλά και το στρογγυλό «εξόγκωμα» στο πλέγμα του καλύμματος του κινητήρα, όπου προφανώς θα τοποθετηθεί το λογότυπο της Porsche Heritage, αποκαλύπτουν το χαρακτήρα της.

Η 911 ST θα βασίζεται στην 911 GT3 Touring και αν αυτό σημαίνει ότι δε θα υπάρξει διαφοροποίηση στο κινητήριο σύνολο, όπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες, θα εφοδιάζεται με τον 6κύλινδρο κινητήρα 4,0 L που αποδίδει ισχύ 510 PS και 470 Nm ροπής.

Το πιθανότερο είναι να συνοδεύεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, χωρίς να αποκλείεται και έκδοση με χειροκίνητο.

Ωστόσο, η Porsche μπορεί να επιλέξει να της «δανείσει» τον, επίσης 4λιτρο, κινητήρα της 911 GT3 RS, με τους 525 PS και τα 465 Nm ροπής, αλλά με χειροκίνητο κιβώτιο.

Στο υπόλοιπο «σώμα» του αμαξώματος, οι σχεδιαστικές διαφορές με την «απλή» 911 GT3 Touring θα είναι περιορισμένες, τουλάχιστον με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ωστόσο, περιμένουμε να υπάρχουν και κάποιες ρετρό «πινελιές», όταν το πρωτότυπο θα φτάσει στη γραμμή παραγωγής.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η παρουσίαση της 911 ST μπορεί να γίνει ακόμα και εντός της άνοιξης του 2023, καθώς θα ακολουθήσει το τρίτο μέλος της σειράς Heritage Design, η ανανεωμένη 911 Carrera RS.