Σπάνιο θέαμα: Δύο BMW M5 και μία M3 CS ανεφοδιάζονται μέσα σε πυκνό χιόνι (photos)


Η χιονοθύελλα στη Βόρεια Σουηδία δεν πτοεί τις «καυτές» εκδόσεις M3 CS Touring και M5 Sedan και Touring, που δοκιμάζονται εν όψει παρουσίασης.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 13/2/2024

Οι χειμερινές δοκιμές είναι σε εξέλιξη και αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται στη Βόρεια Ευρώπη, με… κάθε λογής μοντέλα και εκδόσεις, τεστάροντας τις δυνατότητες αλλά και τα πιθανά αδύναμα στοιχεία τους.

Ασφαλώς ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα είναι αυτά της BMW M, του βραχίονα επιδόσεων της γερμανικής φίρμας. Οι συνεργάτες μας κατάφεραν να εντοπίσουν ταυτόχρονα τρία πρωτότυπα. Δύο M5 σε αμάξωμα sedan και Touring και μία M3 CS Touring.

Το πυκνό χιόνι και το σκοτάδι βοήθησε στο να μην υπάρχουν και οι καλύτερες δυνατές φωτογραφίες, αλλά αυτή η σύντομη στάση σε βενζινάδικο για ανεφοδιασμό ήταν η καλύτερη ευκαιρία που υπήρχε για κάποιες «κατασκοπευτικές» λήψεις.

Η M3 CS Touring, με το πράσινο χρώμα, είναι η πιο «αποκαλυπτική». Το καμουφλάζ είναι ελάχιστο και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η sedan εκδοχή της, με τους 550 PS και τα 650 Nm από τον 6κύλινδρο, σε σειρά, κινητήρα 3,0 L με τα διπλά turbo, έχει παρουσιαστεί εδώ και ένα χρόνο.

Ωστόσο και αυτή είχε έναν απρόσμενο σύμμαχο, τις μεγάλες ποσότητες χιονιού που είχαν καλύψει σχεδόν ολόκληρο το πίσω μέρος της, χωρίς, πάντως, να καταφέρουν να κρύψουν τις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Περιμένουμε ότι θα είναι τετρακίνητη και μένει να αποδειχθεί αν θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερη ισχύ από τη sedan.

Από την άλλη πλευρά, οι δύο M5 έχουν το πλήρες καμουφλάζ που μας έχει συνηθίσει η γερμανική φίρμα. Κάτι λογικό, αν και η νέα Σειρά 5 έχει παρουσιαστεί επίσημα τόσο σε sedan όσο και σε Touring αμάξωμα, δεν ισχύει το ίδιο για τις «καυτές» παραλλαγές.

Περιμένουμε αμφότερες να έχουν plug-in hybrid κινητήριο σύνολο, με βάση τον V8 twin-turbo κινητήρα 4,4 L της XM Red Label. Στο επιβλητικό SUV, η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 748 PS, ωστόσο δεν αποκλείεται για χάρη της M5, να προκύψουν ορισμένα επιπλέον άλογα και να φτάσει η ισχύς στα όρια των 800 PS.

Δεδομένα θα χρειαστεί να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα, έστω και αν το πιο πιθανό είναι και οι 3 νέες M εκδόσεις να παρουσιαστούν εντός του 2024. Ωστόσο, η χρονιά είναι ακόμα στην αρχή της και ασφαλώς δε θα «πέσουν» όλες οι παρουσιάσεις μαζί, με εξαίρεση ίσως τις δύο παραλλαγές της M5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η νέα BMW X3 παρουσιάζει το εσωτερικό της με τις καινούριες οθόνες (photos)

BMW: Τα 6 μοντέλα της Neue Klasse που θα παρουσιάσει έως το 2030

Νέα BMW 5 Series 2023: Οδηγούμε στην Κροατία την εκρηκτική i5 με τους 601 PS και τη... σταθερή αξία 520d!