H νέα BMW M5 Touring δείχνει τον «άγριο» χαρακτήρα της (photos)


Έχοντας λιγότερο καμουφλάζ σε σχέση με περισσότερες κατασκοπευτικές λήψεις, η ολοκαίνουρια BMW M5 Touring αποκαλύπτει πτυχές της «επιθετικής» σχεδίασης.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 13/10/2023

Όσο πλησιάζουμε προς το 2024, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στην αποκάλυψη της νέας BMW M5 Touring. Η γερμανική φίρμα έχει ήδη παρουσιάσει την 8η γενιά της Σειράς 5 Sedan και έτσι μένει σε εκκρεμότητα η M5 αλλά και οι station wagon εκδόσεις.

Μία εξ’ αυτών θα είναι και η M5 Touring, όπως έχει επιβεβαιώσει η BMW, δημιουργώντας ανυπομονησία και ενθουσιασμό σε όσους θέλουν να συνδυάσουν τους μεγάλους χώρους με κορυφαίες επιδόσεις. Πριν από 2 μήνες σάς παρουσιάσαμε τις πρώτες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες από ένα πρωτότυπο και πλέον επανερχόμαστε με νέες λήψεις.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δοκιμών έχει λιγότερο καμουφλάζ από την προηγούμενη φορά και αυτό «αποκαλύπτει» την επιθετική σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα, με τους τραπεζοειδείς αεραγωγούς που θα φροντίζουν για την ψύξη του V8 κινητήρα αλλά και τις αεροκουρτίνες.

Οι πληροφορίες θέλουν την BMW να επιλέγει το plug-in hybrid κινητήριο σύνολο της XM. Έχοντας ως βάση τον V8 κινητήρα 4,4 L και με τη συνδρομή ηλεκτροκινητήρα, στην ισχυρότερη έκδοση Red Label προκύπτει απόδοση συστήματος 748 PS και 1.000 Nm. Ωστόσο, για ένα «καθαρόαιμο» M μοντέλο, η απόδοση είναι πολύ πιθανό να είναι αυξημένη, στα όρια των 800 PS.

Επιστρέφοντας στα της εξωτερικής εμφάνισης, μέχρι τον κολώνα B δεν αναμένουμε διαφοροποιήσεις σε σχέση με την sedan έκδοση, αλλά από εκεί και πέρα τα πράγματα αλλάζουν και προσαρμόζονται στις μεγαλύτερες διαστάσεις του station wagon αμαξώματος, με τη μεγαλύτερη οροφή.

Στο πίσω μέρος, το κάτω τμήμα του προφυλακτήρα έχει ένα τετραγωνισμένο σχέδιο, ενώ δεσπόζουν οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, δύο σε κάθε πλευρά, οι οποίες περιβάλλουν τον διαχύτη. Όσο για το εσωτερικό, αναμένεται να «μεταφερθούν» τα στοιχεία της νέας 5 sedan, με την κυρτή οθόνη που αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και το σύστημα infotainment των 14,9 ιντσών.

Η παρουσίαση της νέας BMW M5 Touring αναμένεται στις αρχές του 2024, με το εμπορικό λανσάρισμά της να ακολουθεί λίγους μήνες μετά.