Τι κρύβει το επερχόμενο Hyundai Kona;


Οι νέες και πιο αποκαλυπτικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες από το επόμενης γενιάς Hyundai Kona μας δίνουν σαφή εικόνα για τις αναλογίες του κορεάτικου compact crossover, αλλά και μία πρώτη ματιά στο εσωτερικό του.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 9/5/2022

Έχουμε στη διάθεση μας μερικές πολύ ενδιαφέρουσες νέες κατασκοπευτικές εικόνες από το επερχόμενο Hyundai Kona, που αναμένεται να πατήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέσα στο 2023. Το πολύ επιτυχημένο compact SUV της Hyundaiθα συνεχίσει να προσφέρεται και στην νέα του γενιά με βενζινοκίνητα σύνολα, αλλά και πλήρως ηλεκτρική έκδοση, αφήνοντας τον ρόλο των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων στην οικογένεια Ioniq.

Από την πρόσοψη του και όσο μπορούμε να διακρίνουμε, η επόμενη γενιά Kona φαίνεται πως θα μεγαλώσει ελαφρώς, αλλά θα διατηρήσει τη γνωστή εικόνα που το έκανε τόσο επιτυχημένο εμπορικά. Το Kona ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας με τους διαιρούμενους προβολείς και το μοντέλο δεύτερης γενιάς πρόκειται να κρατήσει αυτό το χαρακτηριστικό. Ωστόσο, ενώ το τρέχον μοντέλο έχει οριζόντιους κάτω προβολείς, το Kona του 2023 δεν θα αποκλείαμε να έχει κάθετους χαμηλότερους (κύριους) προβολείς, όπως και τα Palisade, Tucson και άλλα πιο καινούρια SUV της Hyundai.

Η επόμενη γενιά του Hyundai Kona θα συνεχίσει να προσφέρει βενζινοκίνητα και πλήρως ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης. Σε αυτή την περίπτωση, το πρωτότυπο Kona των φωτογραφιών μας ήταν η βενζινοκίνητη έκδοση. Οι αναφορές όμως από το εξωτερικό και από άλλες κατασκοπευτικές εικόνες που είχαμε δημοσιεύσει προδίδουν σαφώς και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με την κωδική ονομασία SX2e EV, με το «e» να δηλώνει την Ευρώπη, σύμφωνα με ορισμένες πηγές.

Αυτή τη φορά έχουμε και μία ελαφρώς καλύτερη ματιά στο εσωτερικό του πρωτότυπου Kona. Η ψηφιακή οθόνη μπροστά από τον οδηγό μπορούμε να δούμε ότι θα έχει το ίδιο μέγεθος όπως στοIoniq 5 και οι αεραγωγοί βρίσκονται κάτω από την οθόνη, όπως ακριβώς και στο Ioniq 5, υποδεικνύοντας ότι πολλά νέα μοντέλα της Hyundai, θα ακολουθήσουν αυτή τη νέα σχεδιαστική γλώσσα για το εσωτερικό.

Το ντεμπούτο του νέου Hyundai Kona θα γίνει μέσα στο 2023.