Το Audi A3 Allroad σε χειμερινές δοκιμές!


Ήταν απλώς θέμα χρόνου να δούμε το επερχόμενο Audi A3 Allroad σε φωτογραφίες από χειμερινές δοκιμές εξέλιξης.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 14/12/2021

Για άλλη μια φορά είδαμε κατασκοπευτικές φωτογραφίες από ένα πρωτότυπο του A3 Allroad κατά τη διάρκεια δοκιμών, αυτή τη φορά στη Σουηδία κατά τη διάρκεια χειμερινών δοκιμών. Αυτή τη φορά η Audi αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα πιο διακριτικό χρώμα αντί του λαμπερού πράσινου του πρώτου πρωτότυπου.

Οι crossover εκδόσεις με υψηλότερη οδήγησης γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στην Ευρώπη, καθώς δίνουν στους αγοραστές την εκτός δρόμου εμφάνιση χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν ένα SUV. Οι περισσότεροι κατασκευαστές φέρνουν στην αγορά όλο και περισσότερες εκδόσεις "Cross" και "Active". Φυσικά, η Audi με τη μακρά παράδοση στα εν λόγω αμαξώματα δεν θα μείνει εκτός συναγωνισμού και δημιούργησε το A3 Allroad.

Η συνταγή είναι απλή και πετυχημένη. Προσθέστε λίγο όγκο στα φτερά, αλλάξτε τη σχεδίαση των προφυλακτήρων και των πλαϊνών μαρσπιέ, αλλάξτε ελαφρώς τη σχεδίαση της μάσκας, κάντε τις ράγες οροφής διαθέσιμες στον στάνταρ εξοπλισμό και σηκώστε μερικά εκατοστά την ανάρτηση και το Audi A3Allroad είναι έτοιμο.

Σχετικά με το όνομα υπήρξαν φήμες για χρήση του "Cityhopper" για το υψηλότερο Α3, αλλά τελευταία οι πηγές λένε ότι η Audi επέλεξε το πιο γνωστό όνομα Allroad.

Αυτό που μπορούμε να δούμε από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες είναι ότι αυτό το πρωτότυπο που δοκιμάζεται είναι η plug-in υβριδική έκδοση PHEV (με θύρα φορτιστή στο αριστερό μπροστινό φτερό) και αυτό δείχνει ίσως ότι το A3 Allroad θα βγαίνει και χωρίς σύστημα τετρακίνησης. Είναι σίγουρο όμως ότι θα το δούμε και σε εκδόσεις με το διάσημο σύστημα τετρακίνησης quattro.

Το νέο μέλος της οικογένειας A3, το Allroad το περιμένουμε μέσα στο 2022.