Δείτε το πρώτο A5 Avant στην ιστορία της Audi με ελάχιστο καμουφλάζ (photos)


Πιο αποκαλυπτικό από ποτέ, το Audi A5 Avant δείχνει πολλές λεπτομέρειες της εξωτερικής του σχεδίασης και «τρέχει» για την επίσημη παρουσίαση.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 23/11/2023

Έχουμε στη διάθεσή μας ένα νέο πακέτο φωτογραφιών από το ολοκαίνουριο Audi A5 Avant, την πρώτη station wagon έκδοση του A5 που κυκλοφορεί στους δρόμους.

Ωστόσο, ουσιαστικά πρόκειται για το διάδοχο του τρέχοντος A4 Avant, από τη στιγμή που η γερμανική φίρμα έχει κάνει γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες ότι θα αναπροσαρμόσει την ονομασία της γκάμας της: Οι ζυγοί αριθμοί θα αφορούν αποκλειστικά τα ηλεκτρικά μοντέλα και οι μονοί τα θερμικά. Έτσι, τα υπάρχοντα A4 και A6 με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όταν ανανεωθούν, θα μετονομαστούν σε Α5 και Α7.

Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι αν και έχουν προηγηθεί αρκετές κατασκοπευτικές λήψεις πρωτοτύπων της επόμενης γενιάς του (τρέχοντος) A4 σε διάφορες εκδόσεις, είναι η πρώτη φορά που ουσιαστικά το καμουφλάζ έχει αφαιρεθεί πλήρως.

Έχουν μείνει μόνο ορισμένες ταινίες στο χρώμα του αμαξώματος, που καλύπτουν το σήμα της φίρμας εμπρός και το περίγραμμα των προβολέων, ενώ στο πίσω μέρος κρύβουν ένα τμήμα των φωτιστικών σωμάτων αλλά και της λωρίδας LED που τα ενώνει.

Αν και σε γενικές γραμμές στο εμπρός τμήμα διατηρείται η σχεδιαστική μορφή του υπάρχοντος A4 Avant, ωστόσο η εξαγωνική μάσκα είναι πιο λεπτή και «υποδέχεται» τους νέους προβολείς, ο προφυλακτήρας είναι διαφοροποιημένος με κάθετες εισαγωγές αέρα στις άκρες, που παραπέμπουν στο τρέχον RS4. Η μείωση του ύψους του προσθέτει μια σπορ νότα στη σχεδίαση.

Στο πλάι, το προφίλ παραπέμπει αρκετά στην τρέχουσα έκδοση, όμως υπάρχει πιο έντονη σχεδίαση στο κάτω μέρος των θυρών, οι οποίες στο πάνω τμήμα τους φιλοξενούν χωνευτές χούφτες. Περνώντας στο πίσω μέρος, το τζάμι δείχνει πιο στενό και η αεροτομή οροφής ακόμα πιο προβεβλημένη, ενώ απ’ όσο μπορούμε να διαπιστώσουμε, τα φωτιστικά σώματα δείχνουν να είναι ελαφρώς πιο λεπτά.

Η γκάμα των κινητήριων συνόλων του νέου A5 αναμένεται να είναι πλούσια, περιλαμβάνοντας ήπια υβριδικά σύνολα βενζίνης, κινητήρες diesel και PHEV συστήματα. Μία τέτοια εκδοχή είναι και αυτή που βλέπουμε στο συγκεκριμένο πρωτότυπο. Όσο για την ηλεκτρική παραλλαγή, αυτή θα έχει το όνομα A4.

Με βάση την πολύ μικρή ύπαρξη καμουφλάζ στο συγκεκριμένο πρωτότυπο, μπορούμε να περιμένουμε ότι το ντεμπούτο του νέου A5 δε θα πρέπει να αργήσει ιδιαίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό είναι το τελευταίο Audi TT που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής (photo)

Το ηλεκτρικό Audi A3 πλησιάζει και θα είναι για πρώτη φορά πισωκίνητο

Νέο Audi Q8: Αναβαθμισμένο τεχνολογικά και με έως 507 PS - Δείτε τις τιμές του (photos)