Εμφάνιση - έκπληξη για την RS έκδοση 800 PS του νέου Audi A6 e-tron (photos)


Η Audi έχει ήδη παρουσιάσει τις concept «απλές» εκδόσεις του νέου της EV, αλλά η «καυτή» εκδοχή αναμένεται με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 7/2/2023

Προστατευμένο από το σκοτάδι εντοπίστηκε ένα πρωτότυπο του A6 e-tron, του επερχόμενου ολοκαίνουριου ηλεκτρικού sedan της γερμανικής εταιρείας και κάτι τράβηξε το μάτι μας τόσο πολύ που αποφασίσαμε να πάρουμε μερικές φωτογραφίες του.

Αποδεικνύεται ότι αυτό το ηλεκτρικό πρωτότυπο έχει στην πραγματικότητα κόκκινες και μεγαλύτερες δαγκάνες φρένων, με σημαντικά μεγαλύτερες δισκόπλακες, που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι πρόκειται για το πολύ ισχυρό RS6 e-tron.

Βέβαια, το αμάξωμα δείχνει παρόμοιο με προηγούμενες κατασκοπευτικές λήψεις του EV, αλλά το καμουφλάζ μπορεί να κρύβει τις σχετικές λεπτομέρειες.

Οι φήμες αναφέρουν ότι το RS6 e-tron θα μπορούσε να αποδίδει πάνω από 800 PS, βασισμένο στην πλατφόρμα PPE όταν έρθει η ώρα για το ντεμπούτο του, πιθανότατα στα τέλη του 2024. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει το πιο γρήγορο Audi που έχει υπάρξει.

Βλέποντας το πρωτότυπο του RS6 e-tron σε αμάξωμα sedan, μας δημιουργείται η ελπίδα ότι η ολοκαίνουρια ηλεκτρική έκδοση δε θα προσφέρεται μόνο σε station wagon, όπως συμβαίνει με τις υπάρχουσες θερμικές εκδόσεις RS6 Avant και RS6 Avant performance.

Η σχεδίαση, φυσικά, θα διαφέρει σε σύγκριση με τα λιγότερο ισχυρά μοντέλα A6 e-tron, με πιο επιθετικό μπροστινό μέρος και, πιθανότατα, φαρδύτερα φτερά.

Παρουσιάζοντας το concept Audi A6 e-tron σε sedanαμάξωμα, τον Απρίλιο του 2021, η Audi ανέφερε ότι οι 2 ηλεκτροκινητήρες του θα αποδίδουν 476 PS και 800 Nm ροπής, με αυτονομία της τάξης των 700 km. Σχεδόν χρόνο αργότερα, μάλιστα, το παρουσίασε και σε αμάξωμα station wagon.