To CUPRA Leon facelift «αγριεύει» και δοκιμάζεται σε δύο εκδόσεις (photos)


Πρώτες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες για το ανανεωμένο 5θυρο hatchback, που αποκτά πιο «επιθετικά» στοιχεία στο εμπρός μέρος.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 13/9/2023

Έχοντας παρουσιαστεί το Φεβρουάριο του 2020, ήρθε η ώρα για το CUPRA Leon να ανανεωθεί, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να κοιτά στα μάτια τον ανταγωνισμό και να μεγαλώσει το μερίδιό του στις πωλήσεις.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν για πρώτη φορά δύο πρωτότυπα της 5θυρης έκδοσης του Leon να δοκιμάζονται σε δημόσιους δρόμους και αν και αρχικά η διαφοροποίηση μοιάζει να περιορίζεται στην ηλιοροφή που έχει μόνο το ένα εκ των δύο, τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Μια πιο προσεκτική ματιά στο πλάι, αποκαλύπτει ότι η μία facelift έκδοση δοκιμής διαθέτει θύρα φόρτισης στο εμπρός αριστερό φτερό, αλλά και κόκκινες δαγκάνες φρένων της Brembo (σ.σ. βασική φωτό στη δημοσίευση). Έτσι, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τη νέα plug-in hybrid έκδοση.

Άλλωστε, ήδη το CUPRA Leon διατίθεται με πλούσια γκάμα κινητήρων, που περιλαμβάνει αμιγώς θερμικές, ήπια υβριδικές και plug-in hybrid εκδόσεις, τις e-Hybrid, με κορυφαία αυτή που αποδίδει 245 PS.

Όπως συνηθίζεται σε αναβάθμιση στα μέσα του κύκλου ζωής μιας γενιάς, οι περισσότερες αλλαγές εντοπίζονται στο εμπρός μέρος, με τα νέα φωτιστικά σώματα που διαθέτουν τρία μικρά «τρίγωνα», τη νέα, φαρδύτερη, μάσκα και τον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Συνολικά, η εμπρός όψη δείχνει πιο «επιθετική» και εμπνευσμένη από το Tavascan.

Ανάλογες αναβαθμίσεις θα υπάρχουν και στο πίσω μέρος, με νέα γραφικά στα φωτιστικά σώματα και μικρές αλλαγές στον προφυλακτήρα. Και πάλι τα δύο πρωτότυπα εμφανίζουν μικρές διαφοροποιήσεις στο καμουφλάζ που υπάρχει στις απολήξεις της εξάτμισης και το διαχύτη.

Την πρώτη «ιδέα» για τη συνολική σχεδίαση την αποκτήσαμε πριν από περίπου 1 χρόνο, όταν διέρρευσαν σκίτσα για το νέο CUPRA Leon, μέσω του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας, που μας έδωσαν μια πρώτη γεύση.

Η παρουσίαση του ανανεωμένου CUPRA Leon αναμένεται στις αρχές του 2024, οπότε το πιο πιθανό είναι να υπάρξουν και επόμενες «κατασκοπευτικές» λήψεις του.