Το ηλεκτρικό MINI Countryman «δοκιμάζεται» απέναντι στο smart #1 (photos)


Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική γενιά του Countryman είναι έτοιμη για παρουσίαση και δείχνει τις τελευταίες λεπτομέρειές της.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 1/5/2023

Ο χρόνος περνάει, το ντεμπούτο του νέου MINI Countryman πλησιάζει και τα πρωτότυπα πραγματοποιούν τις τελευταίες δοκιμές τους πριν την επίσημη παρουσίαση.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα εξ’ αυτών να «συνοδεύεται» από το smart #1, ίσως στο πλαίσιο κάποιας διαδικασίας σύγκρισης. Γιατί; Μα, επειδή η 3η γενιά του SUV θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Το πολύχρωμο καμουφλάζ είναι ίδιο με αυτό που «φορούσε» το Countryman στις πρώτες, επίσημες, πληροφορίες που έδωσε η Mini πριν από λίγο καιρό. Μπορεί να φαίνεται ότι κρύβει πολλά στοιχεία από την πραγματική μορφή του αμαξώματος, ωστόσο αυτό δεν ισχύει.

Το νέο SUV θα έχει ανανεωμένη σχεδίαση, η οποία διατηρεί τις τετραγωνισμένες αναλογίες. Η μάσκα έχει ορθογώνιο σχήμα, ενώ τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι ψηλά τοποθετημένα. Στο εσωτερικό περιμένουμε δύο ψηφιακές οθόνες, μία μικρή για τον πίνακα οργάνων και μία μεγαλύτερη για το σύστημα infotainment.

Όπως έχει γίνει επίσημα γνωστό, το Countryman θα μεγαλώσει, έχοντας μήκος 4.429 mm, αυξημένο κατά 130 mm από την τρέχουσα γενιά, ενώ θα προσφέρει μεγαλύτερο «αέρα» πάνω από τα κεφάλια των επιβατών, με ύψος 1.613 mm (αυξημένο κατά σχεδόν 60 mm).

Τέλος, γνωρίζουμε ότι θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Η βασική Countryman E θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 191 PS, ενώ η τετρακίνητη SE ALL4 θα εφοδιάζεται με έναν σε κάθε άξονα, συνολικής απόδοσης 313 PS. Η μπαταρία θα είναι ενεργειακής χωρητικότητας 64,7 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία περίπου 450 km.

Το ντεμπούτο του νέου Countryman αναμένεται σύντομα, καθώς η MINI έχει κάνει ήδη γνωστό ότι η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο, στη Λειψία.