Πρώτες εικόνες της ηλεκτρικής έκδοσης του MINI Countryman (photos)


Είναι πλέον οριστικό: Η επόμενη γενιά του crossover της MINI δε θα είναι αποκλειστικά θερμική, αλλά θα υπάρχει και EV έκδοση.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 17/2/2023

Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό ότι το ηλεκτρικό MINI Aceman δοκιμάζεται, στο δρόμο για την επίσημη παρουσίασή του, που αναμένεται το 2024. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο EV που ετοιμάζει η MINI.

Έχουμε στη διάθεσή μας τις πρώτες φωτογραφίες του ηλεκτρικού MINI Countryman. Εντοπίσαμε δύο πρωτότυπα να δοκιμάζονται και το ξεκάθαρο «δώρο» από την εταιρεία είναι τα αυτοκόλλητα «Electric Test Vehicle» στο αμάξωμα. Επιπλέον, δεν υπάρχουν απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος.

Γνωρίζαμε ήδη ότι η επόμενη γενιά του Countryman είναι σε διαδικασία δοκιμών και πιστεύαμε ότι θα υπάρξει και ηλεκτρική έκδοση, αλλά μέχρι στιγμής είχαμε συναντήσει πρωτότυπα που ήταν εφοδιασμένα μόνο με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το ηλεκτρικό MINI Countryman πιθανότατα θα μοιράζεται το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο της BMW iX1, καθώς και τα δύο «πατούν» στην ίδια πλατφόρμα. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι τετρακίνητο, έχοντας 2 ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ 313 PS και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 64,7 kWh.

Με εξαίρεση τον επανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα και τα νέα εμπρός φωτιστικά σώματα, το EV Countryman μοιάζει με τα αντίστοιχα θερμικά πρωτότυπα που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα.

Η παρουσίαση του θερμικού Countryman εκτιμάται για το δεύτερο εξάμηνο του 2023, οπότε η EV έκδοση αναμένεται να ακολουθήσει περίπου 6 μήνες αργότερα.