To «καυτό» θερμικό MINI Cooper JCW πιο αποκαλυπτικό από ποτέ (photos)


Εκτός από την αναμενόμενη ηλεκτρική έκδοση John Cooper Works, η MINI ετοιμάζει και την θερμική. Δείτε τη, με εμφανώς λιγότερο καμουφλάζ.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 12/1/2024

Η MINI μπορεί να ρίχνει το βάρος της στην ηλεκτροκίνηση, όπως φάνηκε και από την εντυπωσιακή παρουσίαση των νέων ηλεκτρικών εκδόσεων του Cooper και Countryman στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, ωστόσο δεν παραμελεί και τις θερμικές εκδόσεις.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο της «καυτής» έκδοσης Cooper JCW, με θερμικό κινητήρα, να κυκλοφορεί στους δρόμους και μάς προμήθευσαν με τις ανάλογες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες. Μάλιστα, σε σχέση με το παρελθόν, το καμουφλάζ έχει υποχωρήσει ελαφρώς και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα της σχεδίασης.

Οι περισσότερες λεπτομέρειες είναι πλέον ορατές στο εμπρός μέρος, με τη νέα μάσκα και τον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα να ενισχύουν τη δεδομένη σπορ φιλοσοφία του μοντέλου. Επιπλέον τα φωτιστικά σώματα και στις δύο άκρες του αμαξώματος «υιοθετούν» τη σχεδίαση του ηλεκτρικού MINI, που στο πίσω μέρος έχουν τριγωνικό σχήμα.

Συν τοις άλλοις, φαίνεται να «απορρίπτεται» η κεντρική εισαγωγή αέρα στο καπό. Ωστόσο, στο πλάι οι χαρακτηριστικές κόκκινες δαγκάνες των φρένων είναι «κανονικά» στη θέση τους. Στο πίσω τμήμα, διακρίνεται η κεντρική απόληξη της εξάτμισης και μια πιο έντονη αεροτομή, τοποθετημένη ψηλά.

Όσο για το κινητήριο σύνολο, δεν έχει γίνει γνωστό κάτι επίσημα, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχίσει να διατίθεται με 4κύλινδρο 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα. Στην τρέχουσα έκδοση αποδίδει 231 PS και 320 Nm, ωστόσο δεν αποκλείεται να προκύψει κάποια μικρή βελτίωση, τόσο στην ισχύ όσο και στη ροπή.

Το ντεμπούτο του νέου MINI Cooper JCW αναμένεται εντός του 2024, ίσως και κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MINI Cooper SE: Αποκάλυψη για την σπορ έκδοση JCW με τους 218 PS (photos)

Αποστολή στο Μόναχο: Είδαμε από κοντά τα νέα MINI Cooper Electric & Countryman Electric (photos)

Αποκάλυψη για το MINI John Cooper Works Countryman – Με 300 PS και τετρακίνηση (photos)