Η νέα κυκλική οθόνη στα μοντέλα της MINI θυμίζει... ρολόι τοίχου (video)


Η Mini δίνει μία πρώτη γεύση από το νέο εσωτερικό που θα δούμε στα επερχόμενα μοντέλα της. Δείτε τις αλλαγές. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ, VIDEO: MINI
  • 20/7/2023

Λίγες ώρες αφού έκανε την εμφάνισή του το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό crossover της Mini, η εταιρεία αποκάλυψε το ανανεωμένο εσωτερικό που θα βλέπουμε εφεξής στα αυτοκίνητά της. Στην παρουσίασή της φαίνεται ότι ο κατασκευαστής θέλει να φέρει τα προϊόντα του πιο κοντά στη σύγχρονη εποχή, με σημαντικές παρεμβάσεις, χωρίς ωστόσο να χάνεται ο διαχρονικός χαρακτήρας της καμπίνας.

Το ταμπλό έχει απλοποιηθεί αρκετά αφού ο πίνακας οργάνων που θα έπαιρνε τη θέση του πίσω από το τιμόνι, έχει εξαφανιστεί.

Ένα head-up display έχει τοποθετηθεί, ενώ η κυκλική οθόνη, την οποία είχαμε ήδη δει σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες πριν λίγο καιρό, περιλαμβάνει μια σειρά από πληροφορίες ενώ δίνει πρόσβαση στο σύστημα infotainment αλλά και σε βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Κάτω από την κυκλική οθόνη, η οποία στη νέα έκδοσή της δείχνει αρκετά πιο μεγάλη, η Mini έχει προσθέσει ένα πάνελ σε οβάλ σχήμα, το οποίο φέρει μερικούς φυσικούς διακόπτες.

Στο τιμόνι υπάρχουν δύο εμφανή grips στις θέσεις «14:00» και «10:00», ενώ τα πλήκτρα του έχουν γίνει πιο μεγάλα ώστε να διακρίνονται με ευκολία.

Όσο για το το ταμπλό, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία το έχει με ύφασμα σε γκρι χρωματισμούς και μοτίβο πιε ντε πουλ, με τους αεραγωγούς του συστήματος θέρμανσης και εξαερισμού να έχουν τοποθετηθεί στη δεξιά μεριά, δηλαδή εκείνη του συνοδηγού.

Η αποκάλυψη του εσωτερικού αφορά και το νέο Cooper για το οποίο έχουμε πάρει μια πρώτη γεύση μέσα από τον κατασκοπευτικό φακό. Εκεί είδαμε ότι το αμάξωμά του έχει λάβει παρόμοια μεταχείριση με το εσωτερικό, δηλαδή παρουσιάζει μια πιο απλουστευμένη εκδοχή του ήδη υπάρχοντος μοντέλου. 

Το πλαϊνό μέρος θυμίζει αρκετά το Mini από τις αρχές του 2000, ενώ το πίσω μέρος έχει δεχτεί τριγωνικά φωτιστικά σώματα και μία οριζόντια μπάρα που χωρίζει τα φώτα στα δύο και φέρει την ονομασία του αυτοκινήτου.

Το ολοκαίνουργιο και ριζικά ανανεωμένο Mini Cooper θα καταφτάσει με αμιγώς ηλεκτρική και θερμική έκδοση, με αυτές να τοποθετούνται σε διαφορετικές μεταξύ τους πλατφόρμες. Η Mini δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη πότε θα γίνει η επίσημη αποκάλυψη όμως το κάλυμμα αναμένεται να τραβηχτεί μέσα στους επόμενους μήνες, με τις πρώτες μονάδες να φτάνουν στις εκθέσεις τον Μάιο του 2024.