MINI Cooper SE: Αποκάλυψη για την σπορ έκδοση JCW με τους 218 PS (photos)


Η έκδοση John Cooper Works διαθέτει αποκλειστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και χαρίζει σπορ ταυτότητα στο 3θυρο hatchback.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: BMW GROUP PRESS/Bernhard Filser
  • 7/12/2023

Το νέο ηλεκτρικό MINI Cooper παρουσιάστηκε στο Μόναχο την πρώτη μέρα του φθινοπώρου, μαζί με την ηλεκτρική έκδοση του Countryman. Τότε, είχε γίνει γνωστό ότι θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος (Ε με 184 PS και SE με 218 PS) και σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού: Essential, Classic, Favoured και JCW.

Πλέον, η MINI παρουσίασε αναλυτικά την πιο σπορ έκδοση, την JCW και έδωσε στη δημοσιότητα, για πρώτη φορά, τις φωτογραφίες της. Βέβαια, αν και τα αρχικά JCW (John Cooper Works) συνδυάζονται συνήθως με «καυτές» εκδόσεις και από πλευράς ισχύος, στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν ισχύει.

Το 3θυρο MINI Cooper SE στην έκδοση JCW διατηρεί τον ηλεκτροκινητήρα των 218 PS και 330 Nm και επιταχύνει σε 6,7 sec. από 0-100 km/h. Η μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 54,2 kWh χαρίζει αυτονομία 402 km και υποστηρίζει φόρτιση 95 kW. Ως αποτέλεσμα, για να «γεμίσει» από το 10% στο 80% απαιτούνται λιγότερα από 30 λεπτά, ενώ μπορεί να φορτιστεί και από εναλλασσόμενο ρεύμα 11 kW.

«Το πλήρως ηλεκτρικό MINI Cooper SE στη νέα John Cooper Works έκδοση συνδυάζει το πάθος για εμβληματική σχεδίαση, θρυλικές επιδόσεις και βιώσιμη κινητικότητα. Είναι η επιτομή της αποτελεσματικότητας και της οδηγικής απόλαυσης», αναφέρει η επικεφαλής της MINI, Stefanie Wurst.

Τι προσφέρει, λοιπόν, η νέα έκδοση JCW; Ουσιαστικά αποτελεί την σπορ παραλλαγή. Φέρει το νέο λογότυπο John Cooper Works, με τις καθαρές γραμμές, την τριχρωμία (κόκκινο, άσπρο, μαύρο) και την καρό σημαία, τοποθετημένο στην οκτάγωνη μάσκα.

Η δυναμική εμφάνιση εκφράζεται και με τις αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών 10 ακτίνων και τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Η οροφή διαθέτει αντίθεση σε χρώμα Chili Red - εμπνευσμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό – όπως και τα καπάκια των καθρεπτών, ενώ οι ειδικές για το JCW ρίγες στο καπό σε κόκκινο ή μαύρο χρώμα (προαιρετικά) τονίζουν τον γνώριμο δυναμικό χαρακτήρα του MINI στο δρόμο.

Στο βασικό εξοπλισμό υπάρχουν διαχύτες εμπρός-πίσω, ενώ η μάσκα και το λογότυπο σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα υπογραμμίζουν την ισχυρή συνολική εντύπωση.

Επιπλέον, οι προβολείς LED διαθέτουν ειδικά γραφικά, με τα φώτα ημέρας να αποτελούνται από δύο λεπτές οριζόντιες φωτεινές μπάρες. Όσο για τα γραφικά των πίσω φωτιστικών σωμάτων αναδεικνύουν το πλάτος του αμαξώματος.

Οι αλλαγές συνεχίζονται και στο εσωτερικό. Τα καθίσματα αποτελούνται από συνθετικό δέρμα και διαθέτουν κόκκινες ραφές και πολύχρωμη υφασμάτινη επένδυση στο επίπεδο των ώμων. Ανάλογη επένδυση υψηλής ποιότητας καλύπτει τα πάνελ των θυρών, ενώ το κόκκινο και το μαύρο κυριαρχούν και στο ταμπλό. Μπροστά από τη θέση του συνοδηγού υπάρχει και το νέο σήμα JCW.

Η κεντρική OLED οθόνη έχει διάμετρο 240 mm και προσφέρει, ομαδοποιημένα, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις διάφορες λειτουργίες του οχήματος. Τα MINI Experience Modes δίνουν τη δυνατότητα επιπλέον εξατομίκευσης, όπως για παράδειγμα το GO-KART Mode, που χρωματίζει την οθόνη και τον εσωτερικό φωτισμό σε ειδική κόκκινη απόχρωση. Εκτός από τον αποκλειστικό ήχο, υπάρχει βελτιστοποιημένη απόκριση του πεντάλ του γκαζιού για πιο σπορ οδηγική εμπειρία.

Τα συστήματα ασφάλειας είναι πλούσια, ενώ υπάρχουν 12 αισθητήρες υπερήχων και 4 κάμερες, με αποτέλεσμα το παρκάρισμα να αποτελεί εύκολη υπόθεση. Μάλιστα, είναι εφικτή η στάθμευση μέσω smartphone, χωρίς να πρέπει ο οδηγός να βρίσκεται στη θέση του, μέσω της προηγμένης λειτουργίας EXPLORE Mode.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποστολή στο Μόναχο: Είδαμε από κοντά τα νέα MINI Cooper Electric & Countryman Electric (photos)

Αποκάλυψη για το MINI John Cooper Works Countryman – Με 300 PS και τετρακίνηση (photos)

Αποκάλυψη για το νέο Mini Countryman S ALL4 - Τετρακίνηση με 218 PS (photos)