Το θερμικό MINI Cooper έχει ριζοσπαστικό σχεδιασμό στο πίσω μέρος (photos)


Καινούρια πίσω φώτα και διαφορετική σχεδίαση χαρακτηρίζουν τη νέα σειρά MINI Cooper, που θα παρουσιαστεί το 2023.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 16/12/2022

Όταν διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι φωτογραφίες για την επόμενη γενιά του MINI Cooper, υπήρξε η πεποίθηση ότι οι εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες θα διέφεραν στη σχεδίαση σε σύγκριση με το μοντέλο EV, τουλάχιστον όσον αφορά τα πίσω φώτα λόγω της «περίεργης» εμφάνισης του ηλεκτρικού πρωτότυπου.

Ωστόσο, μετά από πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, καταλάβαμε ότι τη νέα εμφάνιση θα μοιράζονται τόσο τα μοντέλα ICE όσο και τα EV και τώρα έχουμε μερικές φωτογραφίες από τα πρώτα ολοκαίνουργια πρωτότυπα θερμικά MINI, με τα νέα φώτα παραγωγής και το σχεδίαση του πίσω τμήματος.

Εντοπίσαμε τρία διαφορετικά πρωτότυπα, με άσπρη και πράσινη οροφή, ενώ φορτώνονταν σε ένα φορτηγό και έτσι είχαμε μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσουμε τις εμφανισιακές αλλαγές.

Τα συγκεκριμένα πρωτότυπα έχουν επίσης τοποθετημένα τα ολοκαίνουργια εμπρός φωτιστικά σώματα και μπορούμε επίσης να δούμε ότι οι χειρολαβές των θυρών θα παραμείνουν στο κλασικό σχέδιο, σε σύγκριση με τις ενσωματωμένες χειρολαβές θυρών στο μοντέλο EV.

Τα πίσω φώτα είναι καμουφλαρισμένα, αλλά μπορούμε να δούμε το πραγματικό τους σχήμα. Αναπόφευκτα, η όλη σχεδίαση του πίσω μέρους είναι τροποποιημένη. Διακρίνονται επίσης οι νέοι πλαϊνοί καθρέφτες και η τάπα καυσίμου που έχει διαφορετική σχεδίαση.

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, εκτός από τις ηλεκτρικές εκδόσεις, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V στις περισσότερες επιλογές βενζινοκινητήρων. Η ισχύς που θα αποδίδουν δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Οι εικονιζόμενες εκδόσεις δεν έχουν ορατές απολήξεις εξάτμισης, αλλά το JCW με εστίαση στις επιδόσεις θα διατηρήσει τη διπλή σχεδίαση, στο κέντρο. Εκτός από το τρίθυρο hatchback αμάξωμα που είναι ένα από τα λίγα που έχουν απομείνει στην κατηγορία, το μοντέλο με κινητήρα ICE θα παραμείνει διαθέσιμο στην πιο πρακτική πεντάθυρη μορφή.

Τόσο το νέο MINI hatchback όσο και το ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστούν εντός του 2023. Η αρχή θα γίνει με τα Cooper και Cooper S και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η έκδοση JCW.