Volkswagen: Ένα νέο sedan δοκιμάζεται στα χιόνια με αμάξωμα τύπου Passat (photos)


Το «μυστηριώδες» πρωτότυπο εντοπίστηκε από τους κατασκοπευτικούς φωτογράφους στη Βόρεια Σουηδία και... δίχασε για την ταυτότητά του.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 17/3/2024

Οι κατασκοπευτικοί φωτογράφοι συναντούν σχεδόν σε καθημερινή βάση αρκετά πρωτότυπα από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, τα οποία δοκιμάζονται σε διάφορες συνθήκες, πριν παρουσιαστούν επίσημα στο κοινό.

Υπάρχουν φορές που η ταυτότητά τους είναι δύσκολο να «αποκρυπτογραφηθεί». Είτε γιατί το έντονο καμουφλάζ παραμορφώνει εντελώς τη σχεδίαση του αμαξώματος και κρύβει πολλά στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων είτε γιατί εμφανίζονται για πρώτη φορά, χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική πληροφόρηση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένα νέο sedan της Volkswagen εντοπίστηκε να κυκλοφορεί σε χιονισμένες περιοχές της Βόρειας Σουηδίας και προκάλεσε διχογνωμία για την ταυτότητά του. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι πρόκειται για την επόμενη γενιά του Jetta, που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, ενώ άλλοι θεωρούν ότι αποτελεί προάγγελο του νέου sedan που προορίζεται για την Κίνα.

Μπορεί στην Ευρώπη η Volkswagen να κατήργησε την αμιγώς θερμική έκδοση του Passat, παρουσιάζοντάς το μόνο ως station wagon και ουσιαστικά «αντικαθιστώντας» το με το ηλεκτρικό ID.7, ωστόσο στην ασιατική χώρα έχει έντονη παρουσία στον συγκεκριμένο τύπο αμαξώματος. Εκεί διαθέτει τόσο το Passat όσο και το Phideon και δεν αποκλείεται να πρόκειται για την ανανεωμένη εκδοχή ενός εκ των δύο.

Ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι δεν πρόκειται για μοντέλο που θα το δούμε να κυκλοφορεί στην Ευρώπη. Οι σχεδιαστικές ομοιότητες με το Passat είναι αρκετές στο εμπρός μέρος και συγκεκριμένα στη μάσκα, το σχήμα των προβολέων και τις κάθετες αεροκουρτίνες.

Η γερμανική φίρμα έχει τοποθετήσει «έξυπνο» καμουφλάζ σε αρκετά σημεία, με τη μορφή ταινιών στο χρώμα του αμαξώματος. Περνώντας στο πίσω μέρος, δεσπόζουν τα φωτιστικά σώματα, ενώ στην άκρη του πορτμπαγκάζ είναι ενσωματωμένη μια διακριτική αεροτομή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρέχουσα γενιά του Phideon παρουσιάστηκε το 2016 και δέχθηκε «φρεσκάρισμα» το 2020, οπότε είναι μια καλή στιγμή για να αναβαθμιστεί. Οι απαντήσεις για την ταυτότητα του συγκεκριμένου πρωτότυπου αναμένονται το επόμενο διάστημα, ίσως και με νέο πακέτο κατασκοπευτικών φωτογραφιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι θα έμοιαζε το Volkswagen Passat sedan αν έβγαινε ξανά στην παραγωγή (photos)

ID.3 GTX: Το πρώτο ηλεκτρικό hot hatch της VW - Με πίσω κίνηση και 326 PS (photos)

VW ID.7: Σε πόσες ώρες έκανε το Αθήνα-Θεσσαλονίκη και πόσο κόστισε η φόρτιση (video)