Πώς μπορείς να αγοράσεις Tesla στην Ελλάδα!


Με δεδομένο την διάδοση της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη και τη διάθεση της κυβέρνησης και για την Ελλάδα, η αγορά ενός Tesla βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο.

  • 21/1/2020

Η Tesla και ο «πολύς» Elon Musk έχουν έρθει πολλές φορές στο προσκήνιο, άλλωστε ο ιδρυτής της αμερικάνικης εταιρείας δεν χάνει ευκαιρία για λίγα λεπτά δημοσιότητας.

Σε ότι αφορά την Tesla, μπορεί να μην έχει επίσημο εισαγωγέα στην Ελλάδα (υπάρχουν πληροφορίες για έντονο ενδιαφέρον Ελλήνων επιχειρηματιών του χώρου), όμως υπάρχει η Tesla Greece, θυγατρική της Tesla Motors Netherlands, της οποίας το αντικείμενο δεν είναι οι πωλήσεις.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε μια εμπορία αυτοκινήτου προκειμένου να σας εισάγει το Tesla της επιλογής σας από κάποια ευρωπαϊκή χώρα ή να ταξιδέψετε μέχρι την Ολλανδία, την έδρα της στην Γηραιά Ήπειρο, να αγοράσετε το αυτοκίνητο της επιλογής σας και να το ταξινομήσετε στην Ελλάδα.

Βεβαίως, η Tesla, μέσω του διαδικτυακού Tesla Store που λειτουργεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όχι όμως την Ελλάδα προσφέρει τη δυνατότητα παραγγελίας στη χώρα της επιλογής σας και την εισαγωγή- ταξινόμηση στη χώρα μας με δικά σας τα έξτρα έξοδα που συνεπάγεται κάτι τέτοιο...

Για παράδειγμα το Tesla Model 3 με την απλή μπαταρία (Standard Range Plus) συμπεριλαμβανομένης της κυβερνητικής έκπτωσης των 6.000 ευρώ στη γειτονική Ιταλία ξεκινά από τα €49.500.

Για να το εισάγετε στην Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσετε τους αναλογούντες φόρους…

Δηλαδή ΦΠΑ 24%, κόστος μεταφοράς (εφόσον δεν το φέρετε οδικώς) και εκτελωνισμού, όχι όμως τέλη ταξινόμησης καθώς απαλλάσσεται καθότι ηλεκτρικό.

Κάντε τους λογαριασμούς σας, υπολογίστε τα, δείτε και το κομμάτι του after sales και κάνετε τις επιλογές σας…