«The Italian Job»: Να γιατί ήταν ηλεκτρικά τα Mini της ταινίας του 2003 (video)


Τρία ηλεκτρικά Mini κατέκλυσαν τους δρόμους και... τα τούνελ της Πόλης των Αγγέλων για οικολογικούς λόγους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 8/8/2022

Τα πρώτα ηλεκτρικά Mini ήρθαν περίπου 20 χρόνια πριν την κυκλοφορία του πλήρως ηλεκτρικού Cooper SE στην αγορά, κάνοντας την εμφάνισή τους στο remake της ταινίας The Italian Job, όταν ο Δήμαρχος του Los Angeles ήθελε να αποφύγει την ύπαρξη καυσαερίων μέσα στις υπόγειες στοές του μετρό της πόλης.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, F. Gary Gray, ο οποίος σκηνοθέτησε αργότερα και μία από τις ταινίες του franchise Fast & Furious, αποκάλυψε πρόσφατα ότι τα τρία R53 Cooper S που «πρωταγωνίστησαν» στην ταινία μετατράπηκαν σε ηλεκτρικά, αφού η πόλη του Los Angeles δεν επέτρεψε στην παραγωγή να χρησιμοποιήσει οχήματα με ΜΕΚ μέσα στα τούνελ του μετρό.

Όπως αναφέρθηκε και στο Twitter:

«Δε μας επέτρεψαν να γυρίσουμε σκηνές μέσα στα τούνελ με αυτοκίνητα που είχαν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οπότε είπα, ‘Οκ, τέλεια, απλά θα πάρουμε ηλεκτρικά Mini και θα είναι εντάξει.’ Καλέσαμε την BMW , αλλά μας είπαν ότι δεν έχουν κανένα ηλεκτρικό Mini, δεν υπάρχουν», είπε ο Gray.

«Ο John Carpenter, ο συντονιστής μεταφορών μου, έκανε εξαιρετική δουλειά στο να βγάλει άκρη με τα μηχανικά και την κατασκευή μίας τριάδας ηλεκτρικών Mini. Τα μοναδικά ηλεκτρικά Mini που υπήρχαν στον πλανήτη γη. Είναι μία από τις αγαπημένες μου στιγμές με τα Mini, λόγω του μεγέθους. Εννοώ, δεν μπορείς να φανταστείς άλλο αυτοκίνητο να κάνει αυτή τη σκηνή, εκτός απ’ τα Mini».

Δείτε παρακάτω την εν λόγω σκηνή: