Η Suzuki των αιθέρων (Video)


Η Suzuki ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη γιαπωνέζικη νεοφυή εταιρεία SkyDrive για την εξέλιξη, δημιουργία και διάθεση ενός διθέσιου ηλεκτρικού ιπτάμενου οχήματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 23/3/2022

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το εν λόγω όχημα θα είναι καθέτου απογειώσεως και προσγειώσεως και προγραμματίζεται να είναι έτοιμο ως το 2025 και εκτελεί χρέη αεροταξί για τους επισκέπτες της Παγκόσμιας Έκθεσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Osaka (Ιαπωνία) εκείνη τη χρονιά.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Suzuki αναφέρει ότι σκοπός της είναι να συνεργαστεί με τη SkyDrive για να ολοκληρωθεί το σχέδιο εξέλιξης και παραγωγής τού ιπτάμενου οχήματος που η δεύτερη ήδη έχει ξεκινήσει να υλοποιεί. Η νεοφυής εταιρεία ιδρύθηκε το 2018 και έχει έδρα το Τόκιο. 

Επίσης, η Suzuki ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει στα εργοστάσιά της στην Ινδία το ποσό των 104,4 δισεκατομμυρίων ρουπιών (περίπου 1,27 δισεκατομμύρια ευρώ) για την αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής τους ώστε να κατασκιάζει αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της για την αγορά της χώρας, αλλά και να δημιουργήσει εγκαταστάσεις για την παραγωγή μπαταριών γι’ αυτά.