Αποκαλυπτήρια για την facelift έκδοση του Suzuki Wagon R


Η νέα πρόταση της Suzuki έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις στον τομέα της τεχνολογίας και της εμφάνισης αλλά και στα κινητήρια σύνολα.

  • 28/2/2022

Η Suzuki προχώρησε στην ανανέωση ενός από τα πιο εμπορικά μοντέλα της. Το νέο Wagon R παρουσιάστηκε από τη θυγατρική Maruti στην Ινδία όπου και θα κυκλοφορήσει το μοντέλο, χωρίς να είναι γνωστό αν θα φτάσει κάποια στιγμή και στα μέρη μας.

Αυτό το οποίο ακούγεται είναι ότι πάνω του θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό η νέα ηλεκτρική πρόταση της Suzuki που θα δούμε στην Ευρώπη, με πολλά από τα χαρακτηριστικά του να φτάνουν, έστω και με αυτή τη σπόντα, στη Γηραιά Ήπειρο.

Tο στοιχείο που τραβάει το μάτι είναι η διχρωμία με την μαύρη οροφή η οποία μοιάζει να "αιωρείται", ενώ έχουμε και νέας σχεδίασης ζάντες. Εσωτερικά η Suzuki θέλησε να αναβαθμίσει την αίσθηση των επιβατών επιλέγοντας πιο ποιοτικά υλικά ενώ όσον αφορά την οθόνη πολυμέσων αυτή διατήρησε την διάμετρο των 7 ιντσών.

Στο κομμάτι της ασφάλειας προστέθηκε το hill start assist στις εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο, ενώ στον βασικό εξοπλισμό βρίσκουμε την ειδοποίηση για το όριο ταχύτητας αλλά και τους αισθητήρες παρκαρίσματος.

Στους κινητήρες αρχικά έχουμε τον K10C DualJet τους ενός λίτρου με 67 PS. Στην πιο ακριβή έκδοση υπάρχει ο 1.2 Dualjet που συναντάμε και στο Suzuki Swift και αποδίδει 90 PS. To Wagon R είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία στην Ινδία μέσα από τρεις διαθέσιμες εκδόσεις (LXI, VXI και ZXI). Η αρχική τιμή ορίζεται στις 6.375 €.