Magic Earth: Τα θετικά και τα αρνητικά για τον νέο «αντίπαλο» του Google Maps


Το Magic Earth μπαίνει στον... χορό των εφαρμογών πλοήγησης έχοντας ως βασικό όπλο την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MagicEarth.com
  • 22/12/2023

Το Google Maps και το Waze είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές πλοήγησης εδώ και χρόνια ενώ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας βαθμολογιών από τους χρήστες παγκοσμίως. Πλέον, όμως, πολλοί είναι οι «αντίπαλοι» που έρχονται στο φως, προσπαθώντας να εκθρονίσουν τους δύο «γίγαντες».

Ένας εξ αυτών είναι και το Magic Earth, το οποίο βασίζεται στο OpenStreetView, μία βάση δεδομένων που ενημερώνεται από τους χρήστες παγκοσμίως, σε καθημερινή βάση. Το Magic Earth βελτιστοποιεί τη χρήση από smartphone, κάνοντάς τη χρήση κατά την οδήγηση ιδιαίτερα εύκολη και πρακτική.

Τα πλεονεκτήματα

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του Magic Earth είναι το γεγονός ότι εστιάζει ιδιαίτερα στην ιδιωτικότητα του χρήστη, εξασφαλίζοντας ότι κανένα στοιχείο δεν αποθηκεύεται ή μεταφέρεται από την εφαρμογή. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ανώνυμη πλοήγηση.

Το περιβάλλον της εφαρμογής μοιάζει κάπως απλοϊκό σε σχέση με τους αντιπάλους της, όμως αυτό δε σημαίνει ότι υστερεί στον τομέα των λειτουργιών. Όλες οι βασικές λειτουργίες πλοήγησης GPS είναι διαθέσιμες, όπως για παράδειγμα διαδρομές βασισμένες σε δορυφορικούς χάρτες και πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους, ενώ δίνεται η δυνατότητα χρήσης εκτός δικτύου, αποθηκεύοντας χάρτες στην εκάστοτε συσκευή.

Πιο συγκεκριμένα, το Magic Earth επιτρέπει την αποθήκευση χαρτών μεγάλων περιοχών ή ακόμα και χωρών, κάτι που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο, όταν ταξιδεύει κανείς σε σημεία με κακό ή καθόλου σήμα.

Εκτός αυτού, στους χάρτες υπάρχει τεράστια γκάμα από σημεία ενδιαφέροντος, όπως και πληροφορίες για την ύπαρξη φαναριών, διαβάσεων πεζών, σημάτων STOP και άλλων. Αναγράφονται επίσης τα όρια ταχύτητας και τα σημεία που υπάρχουν κάμερες της τροχαίας.

Ένα ακόμη από τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής είναι η δυνατότητα αναφοράς ατυχημάτων σε ζωντανό χρόνο από χρήστες, προσφέροντας σε άλλους οδηγούς ενημερώσεις για πιθανά προβλήματα που μπορεί να συναντήσουν στη διαδρομή τους την ώρα που οδηγούν.

Σύμφωνα με την ίδια την εφαρμογή, είναι διαθέσιμο το Head-Up Display, ενώ επίσης διαθέσιμη είναι η σύνδεση με CarPlay για τις συσκευές iPhone. Τόσο στις συσκευές iPhone, όσο και σε Android, η εφαρμογή μπορεί να λειτουργεί κι ως Dash Cam, δηλαδή κάμερα για το ταμπλό του αυτοκινήτου που καταγράφει ό,τι συναντάτε στον δρόμο.

Τα μειονεκτήματα

Όπως όλες οι εφαρμογές, έτσι και το Magic Earth, υστερεί σε κάποιους τομείς, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Για παράδειγμα, πολλοί χρήστες μπορεί να θεωρήσουν την εμφάνιση υπεραπλουστευμένη, ενώ για άλλους αυτό μπορεί να το δουν και ως πλεονέκτημα.

Εκτός αυτού, τα σημεία ενδιαφέροντος δεν εμφανίζονται με μεγάλη ευκολία, όταν κάποιος κινείται κάνοντας scroll στον χάρτη, όμως υπάρχει ειδική μηχανή αναζήτησης μέσα στο περιβάλλον της εφαρμογής. Επίσης, παρόλο που προσφέρονται αρκετές πληροφορίες σχετικά με τα ΜΜΜ της εκάστοτε περιοχής, τα δεδομένα μπορεί να μην έχουν την ίδια ακρίβεια με άλλες εφαρμογές που εξειδικεύονται σε αυτό το κομμάτι.

Το Magic Earth αποτελεί μια καλή εναλλακτική γι αυτούς που ενδιαφέρονται για μια εφαρμογή που προσφέρει υψηλά επίπεδα ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων, χωρίς να χάνει τίποτα σε σχέση με τους αντιπάλους του στον χώρο της πλοήγησης. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν για iPhone και Android συσκευές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Google δεν θέλει να σταματάς στα φανάρια – Όχι, όμως, για να φτάνεις πιο γρήγορα...

Το Google Maps σού δείχνει τα πιο φθηνά βενζινάδικα – Αναλυτικά η διαδικασία

WiFi και αυτοκίνητο: Ο πιο οικονομικός τρόπος για να έχεις ίντερνετ στο όχημά σου