Το Google Maps σού δείχνει τα πιο φθηνά βενζινάδικα – Αναλυτικά η διαδικασία


Δείτε πως θα ενεργοποιήσετε το φίλτρο της εφαρμογής για να εντοπίσετε τα πρατήρια καυσίμων με τις τρέχουσες τιμές τους.

  • 11/3/2022

Το να μπαίνεις σε ένα βενζινάδικο για να ανεφοδιάσεις με καύσιμο το αυτοκίνητό σου έχει εξελιχθεί σε… επικίνδυνο σπορ. Οι τιμές ανεβαίνουν σταθερά εδώ και πολλούς μήνες ενώ ήρθε και ο πόλεμος στην Ουκρανία σαν... κερασάκι στην τούρτα για να σπάσουν όλα τα ρεκόρ. Ήδη η αμόλυβδη έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ ενώ οι εκτιμήσεις λένε ότι μπορεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες να κινηθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα!

Μέσα σε αυτό το κλίμα το να εντοπίζει κανείς τα πρατήρια με τις χαμηλότερες τιμές μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο. Ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια μπορείτε να βρείτε μέσα από την εφαρμογή Google Maps στα smartphones. Η Google μπορεί μέσα από το app να εμφανίσει τόσο τα πλησιέστερα πρατήρια όσο και την τρέχουσα τιμή των καυσίμων του καθενός.

Πάμε όμως να δούμε τη διαδικασία… Ανοίγοντας την εφαρμογή στο κινητό, κάτω από την μπάρα αναζήτησης θα βρείτε μερικά κουμπιά που πατώντας τα σας κατευθύνουν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία προορισμών. Μεταξύ άλλων μπορεί να βρει κανείς εστιατόρια, καφέ, super markets, νοσοκομεία, γυμναστήρια, κ.α. Ανάμεσά τους υπάρχει και η επιλογή  «Πρατήρια Καυσίμων».

Πατώντας πάνω της εμφανίζονται γύρω από την περιοχή που βρίσκεστε τα πλησιέστερα σημεία, ενώ «ανοίγοντας» τον χάρτη οι επιλογές αυξάνονται. Δίπλα από κάθε πινέζα που αντιστοιχεί σε κάθε πρατήριο εμφανίζεται live η τιμής της αμόλυβδης (SP95). Αν θέλετε να μάθετε τις τιμές και των άλλων καυσίμων θα πρέπει να πατήσετε πάνω στην πινέζα και μέσα από το αναδυόμενο πλαίσιο θα βρείτε τον πλήρη τιμοκατάλογο.

H εμφάνιση όλων των σημείων μπορεί να γίνει πιο ευδιάκριτη αν πατήσετε πάνω στην επιλογή «εμφάνιση σε λίστα».  Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως μεταξύ των διαθέσιμων πρατηρίων υπάρχουν πολλά που δεν είναι συνδεδεμένα με την Google και κατά συνέπεια δεν εμφανίζουν τιμές. Ωστόσο οι επιλογές όσων πρατηριούχων έχουν επιλέξει να εμφανίζουν τις τιμές τους είναι πολλές και μπορούν να προσφέρουν μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το «τι παίζει» στην αγορά.

Μέσα από τα φίλτρα μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον τρόπο που θέλετε να ταξινομηθούν οι διαθέσιμες επιλογές αλλά και το αν είναι ανοικτά τη στιγμή που κάνετε την αναζήτηση.  

Κατεβάστε την εφαρμογή Google Maps για κινητά Android εδώ και για κινητά iOS εδώ.