Mercedes: Η MBUX Hyperscreen «μετακομίζει» στη νέα E-Class (photos)


Η εντυπωσιακή οθόνη-ταμπλό της σειράς  EQ μεταπηδά στα συμβατικά αυτοκίνητα της Mercedes, αναβαθμίζοντας αισθητά το εσωτερικό τους. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 9/12/2022

Από την παρουσίαση της οθόνης MBUX Hyperscreen τον Ιανουάριο του 2021, μόνο τα μοντέλα της σειράς EQ έχουν λάβει τη συγκεκριμένη προσθήκη. Τώρα, το πρωτοποριακό και τεχνολογικά εξελιγμένο ταμπλό της Mercedes θα ενσωματωθεί και στο νέο μοντέλο της σειράς E-Class, του οποίου η αποκάλυψη δεν είναι πολύ μακριά.

Το συγκεκριμένο σύστημα πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μήκος οθόνη που έχει τοποθετηθεί σε οχήματος, καθώς έχει μήκος 1,41m, μεταμορφώνοντας τελείως την καμπίνα των μοντέλων της Mercedes. Η MBUX Hyperscreen ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα με την εταιρεία να επεκτείνει τη διαθεσιμότητά της και σε άλλες σειρές της, πέρα από την EQ

Η εν λόγω οθόνη θα γίνει διαθέσιμη και σε μη-ηλεκτρικά οχήματα, επιβεβαιώνοντας την αρχική εκτίμηση της Mercedes, η οποία είχε δηλώσει στην αρχή ότι «και άλλες σειρές θα ακολουθήσουν.» Με το νέο μοντέλο της E-Class να βρίσκεται προ των πυλών, και τις πρώτες κατασκοπευτικές του φωτογραφίες να έχουν ήδη κυκλοφορήσει, έχει επιβεβαιωθεί ότι αυτό θα φέρει την MBUX Hyperscreen.

Εξαιτίας του υψηλού κόστους και μεγάλου μεγέθους της, η οθόνη μπορεί να τοποθετηθεί μόνο στα μεγαλύτερα μοντέλα της Mercedes, πράγμα που σημαίνει ότι όσα compact οχήματα υποδεχτούν τη νέα τους γενιά, δε θα λάβουν τη συγκεκριμένη προσθήκη, ως αναβάθμιση. 

Όσο για το κόστος εγκατάστασης, η απόκτηση της MBUX Hyperscreen δε θα είναι εύκολη, καθώς η τιμή της ανέρχεται στα 6.000 ευρώ. Εκτός αυτού, η προσθήκη της στην καμπίνα του εκάστοτε μοντέλου θα καθυστερεί σημαντικά την παράδοσή του εν μέσω των ελλείψεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες και μικροτσίπ.