Το αυτοκίνητο της Sony θα το οδηγείς και με χειριστήριο του Playstation 5! (video)


Το ανανεωμένο πρωτότυπο του πρώτου μοντέλου της Sony Honda Mobility παρουσιάστηκε στη CES στο Λας Βέγκας, κάνοντας εντυπωσιακή είσοδο στην κεντρική σκηνή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Sony Honda Mobility - Afeela
  • 11/1/2024

Η Sony Honda Mobility (SHM) αποκάλυψε την ανανεωμένη έκδοση του πρωτοτύπου του αμιγώς ηλεκτρικού της βραχίονα, Afeela, κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES στο Λας Βέγκας. Σύμφωνα με την εταιρεία, το όχημα βρίσκεται πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής του.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της παρουσίασης ήταν όταν έφτασε η στιγμή της αποκάλυψης του αυτοκινήτου στην έκθεση CES. Αυτή την «αποστολή» ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο πρόεδρος της Sony Honda Mobility, Izumi Kawanishi, ο οποίος κατεύθυνε το πρωτότυπο στο κέντρο της σκηνής χρησιμοποιώντας το χειριστήριο της παιχνιδοκονσόλας PS5!

Με την Afeela να κάνει πρεμιέρα το 2025, έχουμε πλέον μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε και πώς θα μοιάζει το ηλεκτρικό sedan των δύο Ιαπώνων «τιτάνων» του χώρου της αυτοκίνησης και της τεχνολογίας.

Στο μπροστινό μέρος, ο προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί, ενώ έχει τοποθετηθεί μία φωτεινή επιγραφή με το λογότυπο της εταιρείας, ακόμη πιο τονισμένη απ' ό,τι στην προηγούμενη εμφάνιση του πρωτοτύπου. Κι ο πίσω προφυλακτήρας έχει επαναπροσδιοριστεί κι έχει δεχτεί μια οριζόντια μαύρη λωρίδα που προσφέρει πιο σπορ λουκ.

Το μοντέλο της Afeela φέρει πλέον συμβατικούς καθρέπτες, έναντι των καμερών που τους είχαν αντικαταστήσει το περασμένο έτος. Οι κολόνες έχουν φαρδύνει, όμως το όχημα διατηρεί την ενιαία, γυάλινη όψη του concept car. Εκτός αυτού, έχει προστεθεί μία ενεργή αεροτομή στο πίσω μέρος, όπως κι ένας μεγαλύτερος προφυλακτήρας.

Περνώντας στο εσωτερικό, οι αλλαγές είναι αρκετά αισθητές. Το τιμόνι σε στυλ yoke έχει διατηρηθεί, όμως μία μεγαλύτερη κεντρική κονσόλα έχει πάρει τη θέση της ανάμεσα στα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού, η οποία είναι εξοπλισμένη με δύο ασύρματους φορτιστές για smartphones.

Κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης στο Λας Βέγκας, ο πρόεδρος και COO της SHM, Izumi Kawanishi, μίλησε για τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στο πρωτότυπο. Αυτές περιλαμβάνουν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα «συνεργάζεται» με τους αισθητήρες του ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), όπως και τις εμβυθιστικές λειτουργίες οδήγησης, τις οποίες θα προσφέρει η τεχνολογία της Epic Games, μέσω της κονσόλας Unreal Engine 5.3.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωτότυπο της Afeela χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες Interior Permanent Magnet Synchronous Motors, οι οποίοι τοποθετούνται στον μπροστινό και στον πίσω άξονα και παράγουν συνολική ισχύ που αγγίζει τους 482 ίππους. Το σύστημα θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 91 kWh, της οποίας η αυτονομία δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή.

Η Sony Honda Mobility ανακοίνωσε επίσης ότι το μοντέλο θα γίνει διαθέσιμο στον ψηφιακό κόσμο μέσω του Gran Turimo 7, αργότερα μέσα στο 2024. Δείτε το σχετικό video...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Honda παρουσιάζει τα νέα EV της - Η πρώτη εικόνα δείχνει «ανατρεπτική» σχεδίαση

Honda: Πρώτη «εμφάνιση» για τα 3 νέα SUV που θα κυκλοφορήσουν το 2024 (photos)

Honda: 40 εκατ. δολάρια για EV ως το 2030 και ΜΕΚ ως το 2040!