Και το όνομα αυτής «Afeela»: Ντεμπούτο για τη νέα μάρκα της συνεργασίας Honda-Sony (photos-video)


Η Sony Honda Mobility παρουσίασε την Afeela, τη νέα φίρμα που θα κατασκευάζει EV, μαζί με το πρώτο της concept car.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AFEELA
  • 5/1/2023

Η συνεργασία της Honda με τη Sony αναμένεται να αποτελέσει έναν πανίσχυρο αντίπαλο στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς πρόκειται για δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ιαπωνίας στους τομείς της αυτοκίνησης και της τεχνολογίας, αντίστοιχα. 

Η νέα εταιρεία που θα δρα υπό τη σκέπη της Sony Honda Mobility ονομάζεται Afeela, και αποκάλυψε ήδη το πρώτο της πρωτότυπο στο Las Vegas, κατά τη διάρκεια της CES, η οποία άνοιξε τις πόρτες της σήμερα, 5 Ιανουαρίου. Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Honda Mobility, Yasushide Mizuno, έκανε την ανακοίνωση για το λανσάρισμα της νέας θυγατρικής.

Το πρωτότυπο πρόκειται ξεκάθαρα για το Vision-S της Sony, το οποίο έχει δεχτεί μικροαλλαγές, όπως για παράδειγμα η μάσκα, που πλέον φέρει το λογότυπο της Afeela.

Η Sony έχει κάνει μία πολύ πρωτοποριακή προσθήκη στο όχημα: Το λογότυπο εμφανίζεται σε μία μικρή οριζόντια οθόνη, η οποία μπορεί να προσφέρει επίσης πληροφορίες στους περαστικούς, που αφορούν, για παράδειγμα, τον καιρό, ή άλλα γραφικά.

Ο σχεδιασμός ακολουθεί μινιμαλιστικό στυλ, με τη Sony Honda Mobility να εμπνέεται από το σχήμα και την εμφάνιση ενός διαστημόπλοιου. Φέρει τροχούς 21 ιντσών, ενώ η μπάρα φωτός στο πίσω μέρος το κάνει να ξεχωρίζει.

Φυσικά, η εμπλοκή της Sony φέρνει στο προσκήνιο ένα συνονθύλευμα από εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα και προσθήκες που θα κάνουν το πρωτότυπο της Afeela ένα εξαιρετικά καινοτόμο όχημα. 45 αισθητήρες θα περιβάλλουν και πλαισιώνουν το αυτοκίνητο, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του, ενώ η εταιρεία σκοπεύει να ενσωματώσει τεχνολογία της Epic Games, προκειμένου να προσφέρονται βιντεοπαιχνίδια, αλλά και επαυξημένη πραγματικότητα μέσω του συστήματος infotainment.

Εκτός αυτού, το όχημα θα υποστηρίζει αυτονομία επιπέδου 3, η οποία θα είναι προαιρετική ως προσθήκη, ενώ το επίπεδο 2 θα έρχεται ως προεπιλογή. Το ημι-αυτόνομο σύστημα οδήγησης θα προσφέρει μία ξεκούραστη εμπειρία στον οδηγό, σε πολλά διαφορετικά σενάρια οδήγησης.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε πολλά στοιχεία για το μοντέλο, κι έτσι τα τεχνικά του χαρακτηριστικά παραμένουν μυστικό. Η αυτονομία, η ισχύς και η τελική ταχύτητα δεν έχουν γίνει γνωστά, όμως η Sony Honda Mobility αποκάλυψε ότι πρόκειται για ένα μοντέλο με την κίνηση σε όλους τους τροχούς, κάτι που υποδεικνύει ότι θα φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες.

Σύμφωνα με τον Mizuno, η ονομασία Afeela δεν περιέχει τη λέξη 'feel' τυχαία, καθώς η εταιρεία εστιάζει στα συναισθήματα που προκαλεί το όχημα στους επιβάτες και τον οδηγό, αλλά και στο πως αυτό ανιχνεύει τα συναισθήματά τους.

Ο Ιάπωνας CEO επιβεβαίωσε ότι οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2025, με τις πωλήσεις να ανοίγουν πριν το τέλος εκείνου του έτους. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στη Β. Αμερική την άνοιξη του 2026

Δείτε την παρουσίαση του πρωτοτύπου της Afeela: