Αυτό είναι το νέο SUV που διαθέτει Pet Mode και προειδοποιεί αν ξεχαστεί κατοικίδιο στην καμπίνα του


Ένα πρωτοποριακό σύστημα που εξασφαλίζει την ιδανική θερμοκρασία σε ένα κατοικίδιο στην περίπτωση μιας σύντομης στάσης και αποτρέπει την περίπτωση να ξεχαστεί από έναν αφηρημένο οδηγό.

  • 4/10/2023

Πολλές φορές έχουμε ακούσει περιπτώσεις, που κάποιος οδηγός έχει αφήσει έστω και για λίγο το κατοικίδιό του στην καμπίνα, με την δικαιολογία ότι πετάχτηκε για λίγο να πάρει έναν π.χ. έναν καφέ. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου αυτή η ενέργεια, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, είχε δραματική κατάληξη για το άτυχο ζώο.

Επειδή αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο, μια νεοσύστατη εταιρεία, η Zeekr που ανήκει στον όμιλο Geely (Volvo), στο νέο της μοντέλο,το Χ, ένα C-SUV έχει αναπτύξει μια λειτουργία που ονομάζει Pet Mode, μέσω της οποίας ο οδηγός μπορεί να εξασφαλίσει τις ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας στην καμπίνα για το κατοικίδιό του χωρίς αυτό να κινδυνεύει, στην περίπτωση που θελήσει να το αφήσει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, η εφαρμογή αυτή ενημερώνει με ειδική ένδειξη του περαστικούς, πώς το κατοικίδιο βρίσκεται ασφαλές και του παρέχονται όλες οι ανέσεις στο εσωτερικό!

Βεβαίως, αντίστοιχη λειτουργία προβλέπεται και σε μοντέλα της Tesla.

Επιπροσθέτως, υπάρχει και η λειτουργία Life Detection, για την περίπτωση που κάποιος αφηρημένος οδηγός… ξεχάσει το κατοικίδιό του στο εσωτερικό. Στην περίπτωση αυτό, η εφαρμογή θα ειδοποιήσει τον οδηγό εμφανίζοντας μια προειδοποίηση στην οθόνη ενδείξεων στην κολόνα Β!

Αναμφισβήτητα δύο πολύ χρήσιμες λειτουργίες των σύγχρονων αυτοκινήτων που μπορεί να σώσουν τη ζωή των αγαπημένων μας κατοικίδιων! Σε κάθε περίπτωση όμως, ο οδηγός πρέπει να είναι συγκεντρωμένος προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις. 

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων η 4η Οκτωβρίου.

Χρόνια πολλά στους αγαπημένους τετράποδους φίλους...

--------------------------------------------------------------------------------------

Εικόνες από την καμπίνα και το αμάξωμα του νέου Zeekr X 

Τις πρώτες μας οδηγικές εντυπώσεις για το νέο Zeekr X μπορείτε να διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ