Αγόρασε Ferrari 300.000€ και την τράκαρε μετά από 3 km!


Ευτυχώς δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός, ωστόσο έπεσε ξανά στο "τραπέζι" το θέμα των ειδικών εξετάσεων που πρέπει να περνάνε οι οδηγοί των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

  • 4/4/2022

Με το που “έσκασε” η είδηση στα social media πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι πρόκειται για ένα ακόμα πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς, για τον ιδιοκτήτη της Ferrari 488 GTB, δεν ήταν ψέμα. Το σκηνικό συνέβη την 1η Απριλίου στην Αγγλία, με τον οδηγό να παίρνει στα χέρια του τη μεταχειρισμένη κόκκινη Ferrari από το κατάστημα Baytree Cars στην πόλη Derby .

Το αυτοκίνητο είχε γράψει στο οδόμετρό του 21.500 km από τους δύο προηγούμενους ιδιοκτήτες του. Η πρώτη βόλτα όμως του νέου οδηγού κράτησε σχεδόν 3 km αφού με το που έφυγε από το κατάστημα δεν κατάφερε να τιθασεύσει τη δύναμη του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να χτυπήσει με δύναμη πάνω στη μπαριέρα του δρόμου St Alkmund's Way. Ευτυχώς, χωρίς να πάθει το παραμικρό...

Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη Ferrari κινείται από έναν V8 των 3.9 λίτρων που αποδίδει ισχύ 670 PS και 760 Nm ροπής. Το μοντέλο μπορεί να επιταχύνει τα 0-100 km/h σε 3 sec. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 300 km/h.

Όσοι πάντως έσπευσαν να σχολιάσουν κάτω από το post που έκανε ο λογαριασμός της τροχαίας του Derby στο Twitter, ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί με τον οδηγό ζητώντας να του επιβληθεί πρόστιμο αφού η έλλειψη ικανοτήτων για ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να είχε κοστίσει ανθρώπινε ζωές. Παράλληλα πολλοί επανέφεραν στο “τραπέζι” την αναγκαιότητα να υπάρχουν εξιδεικευμένες εξετάσεις για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων.

Θυμίζουμε πως ένα μοντέλο της ίδιας σειράς ήταν και το μοιραίο αυτοκίνητο με το οποίο έχασε τη ζωή του ο Τζώρτζης Μονογυιός τις πρώτες ημέρες του 2022, στην παραλιακή οδό στο ύψος της Γλυφάδας.