Αγοράζοντας ένα τανκ του B’ Παγκοσμίου Πολέμου (Video)


Πολλοί από μας περνούν ατέλειωτες ώρες χαζεύοντας αγγελίες αυτοκινήτων, ελάχιστοι όμως έχουμε μπει στον πειρασμό της αγοράς ενός σπάνιου τανκ!

  • 10/11/2020

Η Αμερική δεν αποκαλείται τυχαία «Γη της επαγγελίας» καθώς στις αχανείς εκτάσεις της μπορεί κανείς να συναντήσει και να αποκτήσει κυριολεκτικά τα πάντα.

Ακόμα και ένα τανκ του B’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο φιγουράρει στη διασημότερη πλατφόρμα αγγελιών αυτοκινήτου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, προσφέροντας την ευκαιρία να αποκτήσει κανείς ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας.

Πρόκειται για ένα M4Α1 με το προσωνύμιο Grizzly το οποίο κατασκευάστηκε το 1943 και σχεδόν 80 χρόνια μετά παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση, όντας πλήρως λειτουργικό.

Το μεσαίο μεγέθους τανκ εφοδιάζεται με έναν αστεροειδήκινητήρα εννέα κυλίνδρων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται τρία διαφορετικού διαμετρήματος πυροβόλα όπλα καθώς και το βασικό κανόνι του τανκ.

Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει έως πέντε άτομα, ενώ σύμφωνα με τον σημερινό ιδιοκτήτη του αποτελεί ένα από τα μόλις 20 δείγματα που έχουν διατηρηθεί σε λειτουργική κατάσταση.

Άλλωστε ο συνολικός αριθμός που παράχθηκαν δεν ξεπέρασε τα 188, γεγονός που είναι από μόνο του αρκετά ώστε καταστήσει το τανκ του αμερικανικού στρατού μια… σπάνια περίπτωση.

Όπως θα παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί, το M4Α1 είναι… ετοιμοπόλεμο αν και έχει αποστρατευθεί από τη δεκαετία του 1980.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή αγοράς του, αν και η διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας πρόκειται να ολοκληρωθεί σε εννέα ημέρες, οι 16 προσφορές που έχουν κατατεθεί έχουν ανεβάσει την αξία του στις 325.000 δολάρια.