Ακόμη και «νεκρή» η Chevrolet Camaro σπάει ρεκόρ πωλήσεων


Η Chevrolet Camaro αποχαιρετά την γκάμα της εταιρείας με εκτόξευση στις πωλήσεις της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CHEVROLET
  • 7/1/2024

Στις αρχές του περασμένου -πλέον- έτους, η Chevrolet ανακοίνωσε ότι η παραγωγή της έκτης γενιάς της εμβληματικής Camaro θα ολοκληρωνόταν, με τις τελευταίες μονάδες του μοντέλου να εξέρχονται από το εργοστάσιο τον Δεκέμβριο. Με το 2023 να αποτελεί πια παρελθόν, το muscle car είναι κι επισήμως «νεκρό».

Οι αριθμοί δε λένε ποτέ ψέματα κι όλα δείχνουν ότι η απόφαση της αμερικανικής εταιρείας να αφαιρέσει το μοντέλο από τους καταλόγους της, ίσως να μην ήταν η σωστότερη. Σύμφωνα με την ίδια, οι πωλήσεις της Camaro για το 2023 ήταν οι καλύτερες από το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, η Camaro πουλήθηκε σχεδόν 10.000 φορές περισσότερες απ' ό,τι το 2022, το 2021 και το 2020. Παρά την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και τον πληθωρισμό, το μοντέλο κατάφερε να τραγουδήσει το «κύκνειο άσμα» του, καταγράφοντας αυτή τη σημαντική επίδοση.

Ενδέχεται ότι πολλοί fans της αυτοκινητοβιομηχανίας κι ειδικότερα του θρυλικού sportscar, αποφάσισαν να προσθέσουν μια μονάδα του στη συλλογή τους, όσο ακόμα αυτό ήταν διαθέσιμο.

Οι Αμερικανοί, πάντως, ανέφεραν ότι παρόλο που δεν έχει προγραμματιστεί κάποιος άμεσος αντικαταστάτης ή διάδοχος, δεν πρόκειται το μοντέλο να εξαφανιστεί διά παντός από την γκάμα τους. Με δεδομένο ότι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της Camaro θα «ασπαστούν» σύντομα τον ηλεκτρισμό, το πιθανότερο σενάριο θέλει και την ίδια να ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με κινητήρα 10,4 L και 1.004 PS, αυτή η Chevrolet COPO Camaro... δεν είναι για όλους! (photos)

Αυτή η Chevrolet Camaro έρχεται από το παρελθόν με δύναμη από το παρόν

Η Chevrolet γιορτάζει τη συμμετοχή του Camaro ZL1 στο Le Mans με ειδική έκδοση